Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Κομισιόν: Ένα βήμα πιο κοντά στην επιβολή κυρώσεων προς Ιταλία-Γαλλία

Η Κομισιόν προχώρησε την Παρασκευή ένα βήμα πιο κοντά στην επιβολή πρωτοφανών κυρώσεων στη Γαλλία, την Ιταλία και το Βέλγιο, αφού τις προειδοποίησε ότι τα σχέδια για τους προϋπολογισμούς τους το 2015, κινδυνεύουν να παραβιάσουν τους κανόνες της ΕΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας –της δεύτερης και τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης- πρέπει να κάνουν περισσότερα για να μειώσουν τα ελλείμματά τους και να καταστήσουν τις οικονομίες τους πιο ανταγωνιστικές, αναφέρει η Κομισιόν σε έκθεσή της για τους προϋπολογισμούς 16 χωρών της ευρωζώνης. Έδωσε μάλιστα στις τρεις χώρες διορία μέχρι τον Μάρτιο να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, προτού αποφασιστεί η επιβολή ή μη κυρώσεων.

«Θα αποφασίσουμε στις αρχές Μαρτίου εάν είναι αναγκαία περαιτέρω μέτρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Επίτροπος Οικονομικών και Φορολογίας, Pierre Moscovici. «Μέχρι τότε θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για το εάν οι κυβερνήσεις τηρούν τις δεσμεύσεις τους για τις μεταρρυθμίσεις. Είναι προς το συμφέρον της ευρωζώνης να το κάνουν αυτό».

Άλλες τέσσερις χώρες –η Αυστρία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Μάλτα- επίσης σχεδίασαν προϋπολογισμούς που βρίσκονται στο όριο της τήρησης των στόχων.


Ετικέτες ,