Χοιρινό με φρούτα και ξηρούς καρπούς (_,☻,_)
Χοιρινό με φρούτα, ξηρούς καρπούς και Philadelphia σε σως από κρασί πόρτο
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά:
4 φιλέτα χοιρινό (περίπου 220 γρ. το κάθε ένα)
180 γρ PHILADELPHIA Light
120 γρ αποξηραμένα φρούτα ανάμικτα
80 γρ ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί ανάμικτοι
2 κουτ. σουπ. λάδι
200 ml κρασί πόρτο
150 ml ζωμός λαχανικών
μία χούφτα φύλλα από τρυφερό σπανάκι
λαχανικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Θερμάνετε τον φούρνο στους 180οC.
Σε ένα μπολ προσθέστε το Philadelphia, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και καρυκεύστε κατά βούληση. Δημιουργήστε ένα άνοιγμα κατά μήκους κάθε φιλέτου περίπου στα ¾ του μήκους δημιουργώντας χώρο για τη γέμιση. απλώστε τα φύλλα του σπανακιού στο άνοιγμα και προσθέστε τη γέμιση του Philadelphia με ένα κουτάλι.
2. Κλείστε το φιλέτο που εμπεριέχει το Philadelphia και στερεώστε το με οδοντογλυφίδες ή δέστε το με σκοινί.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές (αυτό μπορεί να χρειαστεί να γίνει σε δύο δόσεις).
Μόλις ροδίσουν μεταφέρετέ τα σε ένα ταψί και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά.
3. Προσθέστε το πόρτο και το ζωμό λαχανικών στο τηγάνι και αφήστε να σιγοβράσουν, να κοχλάσει έως ότου ο όγκος μειωθεί στο μισό, καρυκεύστε κατά βούληση.
Μόλις το κρέας έχει μαγειρευτεί κόψτε φέτες και σερβίρετε περιχυμένο με τη σως πόρτο και ψητά λαχανικά για συνοδευτικό.
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά:
4 φιλέτα χοιρινό (περίπου 220 γρ. το κάθε ένα)
180 γρ PHILADELPHIA Light
120 γρ αποξηραμένα φρούτα ανάμικτα
80 γρ ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί ανάμικτοι
2 κουτ. σουπ. λάδι
200 ml κρασί πόρτο
150 ml ζωμός λαχανικών
μία χούφτα φύλλα από τρυφερό σπανάκι
λαχανικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Θερμάνετε τον φούρνο στους 180οC.
Σε ένα μπολ προσθέστε το Philadelphia, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και καρυκεύστε κατά βούληση. Δημιουργήστε ένα άνοιγμα κατά μήκους κάθε φιλέτου περίπου στα ¾ του μήκους δημιουργώντας χώρο για τη γέμιση. απλώστε τα φύλλα του σπανακιού στο άνοιγμα και προσθέστε τη γέμιση του Philadelphia με ένα κουτάλι.
2. Κλείστε το φιλέτο που εμπεριέχει το Philadelphia και στερεώστε το με οδοντογλυφίδες ή δέστε το με σκοινί.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές (αυτό μπορεί να χρειαστεί να γίνει σε δύο δόσεις).
Μόλις ροδίσουν μεταφέρετέ τα σε ένα ταψί και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά.
3. Προσθέστε το πόρτο και το ζωμό λαχανικών στο τηγάνι και αφήστε να σιγοβράσουν, να κοχλάσει έως ότου ο όγκος μειωθεί στο μισό, καρυκεύστε κατά βούληση.
Μόλις το κρέας έχει μαγειρευτεί κόψτε φέτες και σερβίρετε περιχυμένο με τη σως πόρτο και ψητά λαχανικά για συνοδευτικό.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ
<< Αρχική σελίδα