Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τη βαφή μαλλιών

Έχετε δώσει ποτέ την απαιτούμενη προσοχή στη συσκευασία από τη βαφή μαλλιών σας ; Έχετε διαβάσει τα συστατικά της ; Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα για τη βαφή μαλλιών που χρησιμοποιούν….

Η βαφή μαλλιών είναι ασφαλής ή όχι; Πολλές μελέτες και πρόσφατες έρευνες έχουν συνδέσει τις βαφές με τον κίνδυνο ορισμένων καρκίνων και άλλες απλά έδειξαν ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια σχέση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν εξετάζονται όλες οι βαφές μαλλιών από αυστηρούς ελέγχους, όπως άλλα καλλυντικά, συνεπώς η απάντηση δε μπορεί να είναι ξεκάθαρη. Όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο εμπόριο οι βαφές, το βασικό συστατικό τους, η λιθανθρακόπισσα, προκάλεσε αλλεργία σε αρκετές γυναίκες. Οι περισσότερες βαφές μαλλιών σήμερα φτιάχνονται από πετρελαϊκά παράγωγα, ωστόσο περιέχουν και αυτές κακά χημικά, τα οποία για πολλούς ειδικούς μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνα όχι μόνο για αλλεργίες αλλά και για εμφάνιση καρκίνου.
Άρα η πρόταση των ειδικών για να αποφύγετε κάθε κίνδυνο είναι να βάφετε σε όσο πιο αραιά διαστήματα γίνεται τα μαλλιά σας με επώνυμες βαφές από εταιρείες που είναι γνωστές στο ευρύ κοινό ώστε να μην αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα! Η συνεπής και σωστή φροντίδα των μαλλιών σας είναι η ιδανική προϋπόθεση για το βάψιμο των μαλλιών. Το αποτέλεσμα του βαψίματος είναι πιο εντυπωσιακό και διαρκεί περισσότερο, αν τα μαλλιά σας και η ανώτερη στοιβάδα της τρίχας είναι υγιή.


LaMode


Ετικέτες ,