Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Οι Τούρκοι «τρέμουν» τους Κούρδους και την συνένωση τους με αυτούς της Συρίας και του Ιράκ

Η ωμή αλήθεια είναι ότι οι Τούρκοι «τρέμουν»  στην ιδέα ότι οι Κούρδοι της Συρίας και του Ιράκ συνεργάζονται με τους Κούρδους της Τουρκίας. Ο κυρίως λόγος της Άγκυρας έχει να κάνει με τον πλούσιο ανεφοδιασμό των μεγάλων ποσοτήτων  όπλων των Κούρδων αυτών , από
διάφορες   χώρες της Ευρώπης και τους Αμερικανούς.  Η εκπαίδευση και ο μετασχηματισμός των Κούρδων αυτών,  σε τακτικό στρατιωτικό σώμα αλλάζει άρδην τα δεδομένα στην περιοχή. 
Ο εξοπλισμός των Κούρδων με θωρακισμένα οχήματα γερμανικής κατασκευής, με χιλιάδες αυτόματα τυφέκια , όλμους , και η δημιουργία ειδικών δυνάμεων  εκπαιδευμένων μάλιστα από Βρετανούς SAS, έχει προκαλέσει παράκρουση στην Άγκυρα, αναφέρει η ιστοσελίδα voanews.com  .
Για αυτό οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας  ξεκίνησαν μια  σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων με στόχο την ανεύρεση καταφυγίων  και αποθηκών που πιστεύεται ότι ανήκουν στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), ανακοίνωσε ο τουρκικός ο στρατός  μετά  και τις «άστοχες»  δηλώσεις του φυλακισμένου ηγέτη της Κουρδικής οργάνωσης , ο οποίος αποκάλεσε τον ένοπλο αγώνα του ΡΚΚ ως «μη βιώσιμο». Οι δηλώσεις του Α.Οτσαλάν πρέπει να αξιολογηθούν υπό το πρίσμα της αρρώστιας του , και της πολύχρονης φυλάκισης του στα μπουντρούμια των τουρκικών φυλακών.
Ομάδες Τούρκων κομάντος στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν έψαχναν για φυλάκια της οργάνωσης , η οποία έχει εξεγερθεί εδώ και τρεις δεκαετίες εναντίον της Άγκυρας.
« Οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν μια επιχείρηση με πέντε ομάδες με στόχο τον εντοπισμό και την καταστροφή των καταφυγίων και αποθηκών όπλων  που πιστεύεται ότι ανήκουν στην αυτονομιστική τρομοκρατική ομάδα στην περιοχή  Mazidag της επαρχίας  Μαρντίν»,  ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.
Το Σάββατο ο φυλακισμένος ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν ζήτησε η ομάδα του να πραγματοποιήσει ένα συνέδριο, στο οποίο να αποφασίσει  για τον τερματισμό του ένοπλου αγώνα της.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, από  τότε  που ήταν πρωθυπουργός, ξεκίνησε συνομιλίες με τον Οτσαλάν,  στα τέλη του 2012 επιθυμώντας να τερματίσει μια εξέγερση που έχει στοιχίσει τη ζωή 40.000 ανθρώπων, καταστρέφοντας την οικονομία της περιοχής και αμαυρώνοντας  την εικόνα της Τουρκίας στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,αυτά είναι «προφάσεις εν αμαρτίες» , φοβούνται οι Τούρκοι τα 30 εκατομμύριο των Κούρδων εντός του Τουρκικού εδάφους, όσο και τους υπόλοιπους  εκτός Τουρκίας . Όσο για το αγώνα των Κούρδων  αυτός θα φουντώσει για τα καλά ειδικά τώρα που στην ουσία ανεξαρτητοποιήθηκαν τόσοι οι Κούρδοι του Ιράκ όσο και της Συρίας. Το Κουρδιστάν θα ιδρυθεί σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν από καιρό, αυτό είναι σίγουρο .

 
 

Ετικέτες ,