Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Πρώτη φορά στο ιαπωνικό εστιατόριο;

Το e-table.gr είναι εδώ για να σας διαφωτίσει και να σας μάθει τα βασικά της ιαπωνικής κουζίνας!
Το ξέρουμε και σας καταλαβαίνουμε! Όταν ακούτε φύκια, ωμά ψάρια και ανθρώπους που τρώνε με δύο ξυλάκια αντί για πιρούνια, το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να
σας αρέσει και το δεύτερο ότι κάποιοι είναι απλά περίεργοι. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να γίνουν τα αποκαλυπτήρια της μυστήριας αυτής κουζίνας που παρά την απίστευτη νοστιμιά της, λίγα είναι γνωστά για αυτήν. Μη φοβάστε.  Το e-table.gr είναι εδώ για να σας μυήσει στο ιαπωνικό φαγητό!
Κεφάλαιο Νο1: Sushi. Kι αυτό γιατί πρόκειται για το πιο γνωστό πιάτο της ιαπωνικής κουζίνας και πρέπει να το δοκιμάσετε. Σε αντίθεση με ό,τι πιθανώς πιστεύετε, ακόμη και το ωμό ψάρι που χρησιμοποιούν (πολλές φορές ψήνεται και στο grill) είναι εντελώς ακίνδυνο και παράλληλα απόλυτα ικανό να σας προσφέρει τη γεύση που αναζητάτε. Γαρίδες, καβούρι, σολομός –από τα πιο κλασικά, χέλι, λαβράκι – από τα πιο ιδιαίτερα, αξίζουν όλα μια δοκιμή.
Κεφάλαιο Νο2: Υλικά και Πιάτα. Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά υλικά, η σόγια και το ξύδι, εκτός από την αδιαμφισβήτητη γεύση που προσφέρουν στο φαγητό, προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό, από τις απλές πρωτεΐνες μέχρι μείωση των πονοκεφάλων. Φυσικά δε, το εξαιρετικού ψησίματος και γεύσης ρύζι συνοδεύει σχεδόν όλα τα πιάτα και –να είστε σίγουροι– ότι δε θέλετε να λείπει από το πιάτο σας. Παράλληλα, μία hot & sour σούπα ή ένα πιάτο με ξηρούς καρπούς και λαχανικά θα σας κάνουν να προγραμματίζετε την επόμενη επίσκεψή σας. Κεφάλαιο Νο3: Ποτά και Γλυκά. Μην πείτε ότι θα διαφωνήσετε με την ολοκλήρωση της εξόδου σας με ένα παραδοσιακό ποτό της Ιαπωνίας, όπως το sake, ή με λίγο παγωτό πράσινου τσαγιού!
Ναι, μπορεί να είναι έξω από τα παραδοσιακά δεδομένα, αλλά που ξέρετε… Κάντε την  κράτηση σας  σε ένα ιαπωνικό εστιατόριο του e-table.gr και θα δοκιμάσετε πολλά πιάτα που θα γίνουν σίγουρα τα αγαπημένα σας!

  
Clickatlife.gr

Ετικέτες ,