Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η Εθνική Πινακοθήκη και άλλοι θησαυροί στο Google Cultural Institute

Η Εθνική Πινακοθήκη συνεργάζεται με το Google Cultural Institute και διαθέτει τη συλλογή της στο Διαδίκτυο! Και ναι, είναι ένα από τα πρώτα μουσεία της Ελλάδας που το κάνει...

Έργο του Κωνσταντίνου Παρθένη
Η Εθνική Πινακοθήκη είναι ένα από τα πρώτα μουσεία της Ελλάδας που συνεργάζονται με το Google Cultural Institute και διαθέτουν τις συλλογές τους στο Διαδίκτυο μέσω του Google Art Project. Μέσω του project αυτού, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν μέρος της μόνιμης συλλογής του μουσείου διαδικτυακά και μάλιστα σε υψηλή ανάλυση.
Η συνεργασία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική και περιλαμβάνει μεγάλα έργα της μόνιμης συλλογής, όπως πίνακες των μεγάλων καλλιτεχνών του 19ου και του 20ού αιώνα. Ο επισκέπτης μπορεί μέσα από την πλατφόρμα αυτή, όχι μόνο να βρει σε υψηλή ανάλυση έργα, αλλά και με μια ειδικά προσαρμοσμένη μεγέθυνση, μπορεί να ανακαλύψει λεπτομερείς πτυχές των έργων που δεν θα είχε ποτέ την ευκαιρία να δει από τόσο κοντά.
Η αναζήτηση μπορεί να γίνει με τον τίτλο του έργου, το όνομα του καλλιτέχνη, τη μορφή τέχνης, το μουσείο, τη χώρα, τις συλλογές ή τη χρονική περίοδο. Ο χρήστης μάλιστα, έχει τη δυνατότητα ακόμα και να αποθηκεύσει συγκεκριμένες απόψεις οποιουδήποτε έργου και να «χτίσει» τη δική του προσωπική γκαλερί.
3 ακόμα πράγματα που αξίζει να δείτε στο Google Cultural Institute
- Μια εικονική περιήγηση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MOMA) σίγουρα θα σας δώσει μια γερή δόση τέχνης και εικαστικών, ενώ θα σας ταξιδέψει για λίγο στην αγαπημένη μητρόπολη. Στο Google Cultural Institute μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το μουσείο αλλά και να δείτε σε υψηλή ανάλυση τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας τέχνης, όπως την Έναστρη Νύχτα του Van Gogh και πολλούς από τους υπέροχους πίνακες του Paul Cezanne.
- Ένα υπερπλούσιο αρχείο με μοναδικές ιστορικές στιγμές του κόσμου μας διδάσκει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο Ιστορία. 100 αντικείμενα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ή από το Λένινγκραντ, η ιστορία του Νέλσον Μαντέλα και οι πρώτες εφευρέσεις είναι μερικές από αυτές.
- Τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της street art από κάθε γωνιά του πλανήτη μας, βρίσκονται μαζεμένα σε μία ενότητα και περνούν εντυπωσιακά μπροστά από τα μάτια μας.
Περιηγηθείτε κι εσείς εδώ 


Clickatlife.gr

Ετικέτες ,