Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Τι 30, τι 40, τι 50;


Δεν είναι απαραίτητο να συμπεριφέρεστε ανάλογα με την ηλικία σας.!!! Και σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να φαίνετε η ηλικία σας: Σε τελευταία ανάλυση, τα 50 είναι τα νέα 30. (Hello, έχετε δει την
Madonna πρόσφατα;)

Η σωστή διατροφή, και η κατανάλωση των καλύτερων τροφίμων για την ηλικία σας είναι το μυστικό στην πρόληψη και αποφυγή των αλλαγών που συνεχίζονται στο σώμα σας – και να το τροφοδοτήσετε με «καύσιμα» για τις νέες προκλήσεις στη ζωή σας. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό σε τι χρειάζεστε περισσότερο, και γιατί, όταν είστε στα ’30, στα ’40 και στα ’50 σας.

Καλύτερες τροφές για τις 30άρες:
Είναι η ηλικία που προσπαθείτε να ισορροπήσετε τα πάντα: την εργασία σας, τα παιδία, το fitness και τους φίλους. Εάν υπήρχε μετάλλιο για το «multitasking” των γυναικών σίγουρα θα παίρνατε το χρυσό.
Απαραίτητα: Σίδηρος, φολικό οξύ και ασβέστιο. Χρειάζεστε σίδηρο κάθε ημέρα για να σας βοηθήσει να αποφύγετε την αναιμία και για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Προσπάθειες για να μείνετε έγκυος; Το φολικό οξύ είναι το βασικό καθημερινό σας συμπλήρωμα.
Κρατήστε στα κόκκαλα σας δυνατά με γαλακτοκομικά σε χαμηλά λιπαρά που είναι εμπλουσμένα με ασβέστιο.
Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την διατήρηση των κόκκαλων υγιή και δυνατά. Οι γυναίκες από 19 έως 50 χρονών χρειάζονται 1.000 mg ανά ημέρα, αλλά περισσότερες από το μισό από εμάς δεν το παίρνουμε.Πάρτε ενισχύσεις με τα βιταμινούχα δημητριακά όπου εκεί μπορείτε να πάρετε το 100 τοις εκατό του σιδήρου και το φολικό οξύ που χρειάζεται ο οργανισμός σας σε ένα πιάτο.Το βόειο κρέας, το χοιρινό κρέας και τα φασόλια είναι επίσης τροφές με μπόλικο φολικό οξύ. Καταναλώστε αρκετές ποσότητες τρόφιμα πλούσια σε φολικο οξύ όπως τα πορτοκάλια, τα σπαράγγια, και τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά που είναι γεμάτα από σίδηρο και φολικό οξύ.
 asparagous1          

Καλύτερες τροφές για τις 40άρες:
Η εργασία σας, τα παιδιά σας, οι ηλικιωμένοι γονείς σας — όλοι σας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Συν, εκείνοι οι περίπατοι δεν κρατούν τα επιπλέον κιλά μακριά.
Απαραίτητα: Βρώμη, κάλιο, ασβέστιο και θρεπτικά πλούσιες τροφές σε χαμηλά λιπαρά. Ο μεταβολισμός σας έχει επιβραδύνει, τα επίπεδα χοληστερόλης και η πίεση του αίματος μπορούν να ανεβούν όταν πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση, η οποία σας θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2. Καταναλώστε καθημερινά προϊόντα ολικής αλέσεως και οπωσδήποτε εντάξτε την θαυματουργή βρώμη στην διατροφή σας. Φάτε φρούτα και λαχανικά, προτιμήστε φράουλες, μπανάνες και μπιζέλια. Κρατήστε τα κόκκαλα σας ισχυρά με το μπρόκολο και το γάλα σόγιας.
cereals        veges          soya

Καλύτερες τροφές για τις 50άρες:
Στην ηλικία των 50 εσείς έχετε τον έλεγχο της ζωής σας. Τώρα μένει μόνο να βοηθήσετε τις ορμόνες σας να ηρεμήσουν.
Χρειάζεστε Βιταμίνη Β και D και ασβέστιο. Ανεξάρτητα από το πόσο καλοδιατηρημένες και όμορφες φαίνεστε και αισθάνεστε, το σώμα σας υποβάλλεται σε μεγάλες αλλαγές, λόγω της εμμηνόπαυση. με την μείωση των οιστρογόνων, αυξάνετε ο κίνδυνος των καρδιακών παθήσεων, της οστεοπόρωσης και άλλων ηλικιακών παθήσεων. Προστατεύστε την καρδιά σας με τις σημαντικές βιταμίνες B6 και B12.Βοηθούν το σώμα σας να συμβάλλει στη σκλήρυνση των αρτηριών και των οστών. Αποτρέψτε τον καταρράκτη με τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες.Κρατήστε μακριά τα ενοχλητικά συμπτώματα την εμμηνόπαυσης π.χ. τις εξάψεις μπορείτε να τις αποτρέψετε, τρώγοντας μπανάνες, πατάτες, ρόδια, ψάρια, μήλα, καλαμπόκι, καρύδια και γάλα σόγιας.Αντικαρκινικές τροφές είναι τα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα σπαράγγια και τα λαχανάκια Βρυξελλών.Προστατεύστε τα μάτια σας τρώγοντας σπανάκι.
50          tablets
nuts1
Τι 30, τι 40 τι 50; Η υγεία και η ομορφία ξεκινά από μέσα μας!!!


BeU.com.cy



Ετικέτες ,