Δοκιμάστε την ντομάτα όπως (πιθανόν) δεν είχατε κάνει ποτέ ως τώρα
Το αγαπημένο μας υλικό στη
χωριάτικη είναι ακόμη εντός εποχής και μπορούμε να το απολαύσουμε με
διάφορους τρόπους. Ας δούμε μερικούς από αυτούς.
Αξιοποιήστε τη σαν τόπινγκ
Ψιλοκόψτε μια μικρή ντομάτα ή 2 μικρά ντοματίνια, αναμείξτε τη με λίγο κατσικίσιο τυρί, ψιλοκομμένο βασιλικό και μαύρο πιπέρι και απλώστε το μείγμα πάνω σε λίγο ψωμί.
Ψήστε τη
Κόψτε μερικές ντομάτες στο πάνω μέρος, βγάλε τους σπόρους και ρίξε τους λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε τες στο φούρνο στους 120 βαθμούς για περίπου 2 ώρες κι έπειτα κόψτε τες σε φέτες. Τώρα μπορείτε να τις προσθέσετε στα ζυμαρικά σας, πάνω στο κοτόπουλο ή σε ψάρι μαγειρεμένο στο γκριλ.
Φτιάξτε γκασπάτσο
Βάλτε στο μπλέντερ 2 ψιλοκομμένες ντομάτες, μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, λίγο κόκκινο κρεμμύδι και λίγο κόλιαντρο. Βάλε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν το σερβίρετε και καλή σας όρεξη.
<< Αρχική σελίδα