7 γευστικοί τρόποι για να απολαύσετε το κουνουπίδι
Επειδή γνωρίζουμε ότι το
κουνουπίδι δεν ανήκει στα αγαπημένα λαχανικά των περισσοτέρων, ψάξαμε να
βρούμε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να το βάλετε πιο δυναμικά στη
διατροφή σας, χωρίς να…
ξινίζετε.Κάντε το πουρέ
Όπως θα έχετε διαπιστώσει, η πατάτα δεν είναι η μοναδική που έχει την αποκλειστικότητα του πουρέ –ή τουλάχιστον όχι μόνη της. Μπορείτε να φτιάξετε έναν γευστικότατο και διαφορετικό πουρέ με πατάτα, κουνουπίδι, βούτυρο, μουστάρδα, μοσχοκάρυδο, γάλα και λεμόνι και να τον απολαύσετε ακόμη και σκέτο.
Συνδυάστε το με κάρυ
Το νόημα της μαγειρικής, εκτός από τα όμορφα και γευστικά πιάτα είναι και οι πειραματισμοί, που βοηθούν στο να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν είστε ανοιχτοί σε νέες γεύσεις, δοκιμάστε το παρακάτω: ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέστε κομμάτια από το κουνουπίδι σας, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σκόνη κάρυ. Ανακατέψτε μέχρι το κάρυ να καλύψει το κουνουπίδι σας, για περίπου 6 λεπτά, και απολαύστε ένα μοναδικό, πικάντικο γεύμα.
Ψήστε το… αλλιώς
Φτιάξτε λίγο κουρκούτι με αβγό, αλεύρι, γάλα, baking powder, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και βούτυρο. Βουτήξτε το κουνουπίδι σας σε αυτό κι έπειτα βάλτε το στο φούρνο σε λαδόκολλα και ψήστε τους στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
Φάτε το… βρόμικα
Κι όμως, μπορεί και το κουνουπίδι να μετατραπεί σε γεύμα που δεν θα συνιστούσαν οι διαιτολόγοι, αρκεί να το συνδυάσετε με μπέικον και να το απολαύσετε τηγανητό. Μπορεί αυτή η επιλογή να χάνει λίγο τον τίτλο της υγιεινής, αλλά σίγουρα δεν χάνει σε νοστιμιά και θα σας κάνει να δείτε το κουνουπίδι με άλλο μάτι.
Μήπως τώρα το κουνουπίδι δεν ακούγεται και τόσο κακή ιδέα;
<< Αρχική σελίδα