Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Μην παραλείπετε γεύματα για το καλό της καρδιάς σας

Το να «κόψετε» το βραδινό για να χάσετε κιλά, δεν κάνει κακό μόνο στη σιλουέτα σας, αλλά και στην καρδιά σας.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το να παραλείπουμε γεύματα κάνει κακό στο μεταβολισμό μας, μας κάνει να πεινάμε περισσότερο και μπορεί να έχει επιπτώσεις στα κιλά, τη σιλουέτα σου, αλλά και την καρδιά.
Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α., οι άνθρωποι που τρώνε το περισσότερο φαγητό της ημέρας μεταξύ 4-8 μ.μ. παρουσίαζαν υψηλότερη χοληστερίνη, αρτηριακή πίεση και επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν τρία γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τον ίδιο αριθμό θερμίδων. Τα ίδια αποτελέσματα εμφάνισαν και όσοι έκαναν… νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο, οι οποίοι φαίνεται πως αισθάνονται περισσότερο πεινασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι άνθρωποι που εκπαιδεύουν τον εαυτό τους να περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας χωρίς φαγητό, όταν έρθει η ώρα να φάνε επιλέγουν γεύματα με πολλές θερμίδες και φτωχή διατροφική αξία, κάτι που αναπόφευκτα κάνει κακό στη σιλουέτα και τον οργανισμό. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το σώμα μπορεί ν' απορροφήσει μόνο μια συγκεκριμένη ποσότητα θρεπτικών συστατικών σε κάθε γεύμα, οπότε για τη μέγιστη θρεπτική αξία της διατροφής, την καλύτερη υγεία, αλλά και την πιο λεπτή σιλουέτα, χρειάζεται να μοιράζετε τα γεύματά σας κι όχι να τα ενώνετε όλα σε ένα.

 

click@Life

Ετικέτες ,