Αυτά είναι τα καλύτερα νέα εστιατόρια του κόσμου για το 2016
Οι λάτρεις των εστιατορίων και
των γεύσεων ανά τον κόσμο έχουν πολλούς νέους προορισμούς να
επισκεφτούν και καινούργιες εστιατορικές εμπειρίες να ζήσουν, που θα
τους κάνουν να... γλείφουν και τα δάχτυλά τους.
coya fb page/BegelARTUR
Ανάμεσα στο πλήθος των νέων opening παγκοσμίως, το cnn ξεχώρισε κάποια καινούργια εστιατόρια. Ας δούμε τι μπορούμε να… τσιμπήσουμε σε μερικά από αυτά.
Coya, Ντουμπάι
Η περουβιανή κουζίνα συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκοσμίως και το Ντουμπάι δεν αποτελεί εξαίρεση, με το εστιατόριο Coya να ανοίγει το 2015, έχοντας ήδη κάνει τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο. Η κληρονομιά των Ίνκας και το lifestyle της Λατινικής Αμερικής απεικονίζονται στο εσωτερικό του, ενώ ανάμεσα στα πιάτα του θα βρει κάποιος βοδινή καρδιά με πικάντικη σάλτσα και φυσικά ceviche θαλασσινών (φωτό).
OSTERIA OGGI FB PAGE
El Informal, Βαρκελώνη
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Marc Gascons, υπόσχεται φρέσκες ερμηνείες της μεσογειακής και της καταλανικής κουζίνας, στο νέο του, πολλά υποσχόμενο εστιατόριο, El Informal. Εκεί, τα εποχικά πιάτα και η ντόπια παραγωγή θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, που σημαίνει πιάτα όπως μελωμένα νιόκι με μαύρη τρούφα και κατσίκι με έλαια αρωματισμένα με βότανα. Πέραν του φαγητού, πρόκειται για ένα στέκι που πας για να δεις και να σε δουν, την ώρα που απολαμβάνεις τα υπέροχα πιάτα του.
Le Bon Saint Pourcain, Παρίσι
Στη σκιά της εκκλησίας St. Sulpice, σε ένα σικάτο πλακόστρωτο δρόμο στο Saint Germain des Pres, το τελευταίο εγχείρημα του David Lanher είναι ένα τυπικό, παριζιάνικο μπιστρό που σερβίρει απλή και οικεία κουζίνα, σε εύθυμο σκηνικό. Από το opening που έκανε το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, το Le Bon Saint Pourcain έχει ήδη κερδίσει ντόπιους και διεθνείς λάτρεις, καθώς τα πιάτα του είναι νόστιμα, μη επιτηδευμένα και με μια δόση… καλλιτεχνίας.
FENCHIE COVENT GARDEN FB PAGE
Made Nice, Νέα Υόρκη
Ο Daniel Humm και ο Will Guidara δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις στους… καλοφαγάδες της Νέας Υόρκης, χάρη στο βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριό τους Eleven Madison Park. Το νεότερο στέκι τους, το Made Nice, πρόκειται να ανοίξει το καλοκαίρι και υπόσχεται γεύματα με εποχικά λαχανικά και πρωτεΐνες, με μόλις 15 δολάρια το άτομο. Όπως και στο Eleven Madison Park, έτσι κι εδώ, η θεατρικότητα και το θρυλικό service, που τόσο έχει ενθουσιάσει κόσμο και κριτικούς, δεν πρόκειται να λείψει
<< Αρχική σελίδα