Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

B' γύρος τριημέρου με αφορμή την 25η Μαρτίου: πού πάμε τώρα;

Αν δεν καταφέρατε να ξεφύγετε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που πέρασε ή αν φύγατε, αλλά δεν σας έφτασε και δεν θα λέγατε «όχι» σε άλλη μια απόδραση, φτιάξτε βαλίτσα. Η 25η Μαρτίου μας
κάνει δώρο ένα ακόμη τριήμερο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει ανεκμετάλλευτο.
Όταν μια αργία, πέραν των καθιερωμένων, «πέσει» Δευτέρα, μοιάζει με θεόσταλτο δώρο –ακόμη κι αν την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε γιορτάσει άλλο ένα τριήμερο. Κι επειδή όσοι αγαπούν το ταξίδι ξέρουν να εκτιμούν τέτοια δώρα, ας δούμε πού θα ήταν ωραία να το αξιοποιήσουν.
Αίγινα
Ας ξεκινήσουμε με αυτούς που βιάζονται να έρθει το καλοκαίρι και αναζητούν νησιώτικες παραστάσεις για να πάρουν λίγη πρόωρη γεύση. Η Αίγινα είναι η ιδανική λύση που θα σας απαλλάξει από την οδήγηση και σε μόλις 1,5 ώρα από τον Πειραιά, πηγαίνοντάς σας εκεί που τριγύρω θα υπάρχει μόνο θάλασσα. Αρπάξτε την ευκαιρία και απολαύστε μπακαλιάρο σκορδαλιά με τη θάλασσα στα πόδια σας, σε κάποιο από τα πολλά παραδοσιακά ουζερί, μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια και μην αμελήσετε να πάρετε –τι άλλο- φιστίκια Αιγίνης για το σπίτι. Στις βόλτες σας, θα ευχαριστηθείτε σοκάκια και καλντερίμια, νεοκλασική αρχιτεκτονική στα κτίριά της, άμαξες και γελαστούς ανθρώπους. Στη Σουβάλα θα βρείτε ιαματικά λουτρά, ενώ βορειοανατολικά σας περιμένει ο περίφημος ναός της Αθηνάς Αφαίας, μέσα στα πεύκα, με θέα την απέραντη γαλάζια θάλασσα. Το κοσμοπολίτικο μέρος του νησιού είναι η Αγία Μαρίνα, αλλά μην παραλείψετε μια βόλτα και στην Παλαιοχώρα της Αίγινας, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού που κάποτε αποτελούσε καταφύγιο από τους πειρατές.

Πήλιο Με 3 ημέρες στη διάθεσή σας, το Πήλιο και τα 24 χωριά του ή θα σας εξουθενώσουν ή θα σας προσφέρουν απίστευτες χαλαρωτικές διακοπές κοντά στη θάλασσα ή πάνω στο βουνό, αναλόγως με τις διαθέσεις σας. Θα σας συστήναμε να μην προσπαθήσετε να τα δείτε όλα μέσα σε 3 ημέρες, αλλά να εγκατασταθείτε στη Μακρινίτσα, την Τσαγκαράδα, τη Ζαγορά, τη Βυζίτσα, τον Άγιο Λαυρέντιο ή κάτω στον Άγιο Ιωάννη -αν θέλετε τη θαλασσα πιο κοντά σας-, και με ορμητήριο όποιο από τα παραπάνω χωριά επιλέξετε, να κινείστε σε κοντινές αποστάσεις, για να δείτε τα τριγύρω. Κι όσο για φαγητό, κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε τα αγαπημένα μας στέκια από το καλοκαίρι που πέρασε.

Ερμιόνη Στην παραλιακή αυτή κωμόπολη που απέχει περίπου 2 ώρες από την Αθήνα, αν μη τι άλλο θα ξεκουραστείτε, αφού αν παραμείνετε εκεί, δεν έχετε πολλά να κάνετε. Οι βόλτες στον τουριστικό παραλιακό δρόμο του μέρους θα σας κάνουν να αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε σε νησί, ενώ εκεί θα βρείτε όμορφα ταβερνάκια για θαλασσινά και σκορδαλιά. Ανηφορίστε από τα πλακόστρωτα σοκάκια μέχρι την πλαγιά του αρχαίου λόφου «Πρωνός», στην κορυφή του οποίου θα βρείτε και το εκκλησάκι Αγία Ερμιόνη με μοναδική θέα και αν σας αρέσει να βρίσκετε μέρη με θέα, μην παραλείψετε έναν περίπατο στο Μύλο, στο λόφο Κρόθι, με την υπέροχη θέα αυτή τη φορά να σας περιμένει από το εκκλησάκι του Αγίου Γερασίμου. Περίπου 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ερμιόνης, βρίσκεται το φαράγγι Καταφύκι, με βράχους, σπηλιές και πλούσια βλάστηση κι αν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας, πεταχτείτε στις αρχοντικές Σπέτσες και γεμίστε τη μνήμη σας (φωτογραφική και πραγματική) με εικόνες.

WWW.AMFIKLIA.GR
Αμφίκλεια Όσοι δεν βιάζονται ακόμη για θαλασσινούς προορισμούς, στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού, στο νομό Φθιώτιδας, η όμορφη κωμόπολη της Αμφίκλειας αποτελεί ιδανική λύση για χαλάρωση, με την κοιλάδα του ποταμού Κηφισού να απλώνεται μπροστά της. Απέχει 17 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα και υπόσχεται να πάρει για τρεις μέρες το μυαλό σας μακριά από το «κλεινόν άστυ», με τα παραδοσιακά καλντερίμια, τα πέτρινα αρχοντικά, τις βρύσες και τις πλατείες της. Στην κεντρική της πλατεία θα χαλαρώσετε, θα πιείτε τον καφέ σας, θα δείτε κόσμο κι αν θέλετε να βγείτε παραέξω, σε μικρή απόσταση θα βρείτε 2 εθνικούς δρυμούς, του Παρνασσού και της Οίτης, ενώ ανατολικά, η απόκρημνη χαράδρα της Βαρσάμως θα σας χαρίσει μια ωραία περιπέτεια, μέχρι να καταλήξετε στην παμπάλαια εκκλησία της Αγιαρσαλής.

Καρπενήσι Είτε κάνει κρύο, είτε ζέστη, το Καρπενήσι αποτελεί κάθε εποχή έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Μια από τις πρώτες σας στάσεις θα είναι σίγουρα στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τον τεράστιο πλάτανο, όπου θα γευτείτε εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα στις ταβέρνες κι αφού πάρετε δυνάμεις, σας περιμένουν πολλά και διάφορα να δείτε. Μερικά από τα δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής, είναι η Βυζαντινή Εκκλησία Αγία Τριάδα, το Μουσείο Καρπενησίου, η Βιβλιοθήκη, ενώ όπως καταλαβαίνετε, το φυσικό τοπίο από υψόμετρο 960 μέτρων, με τις χιονισμένες βουνοκορφές, τα ρέματα, τα ποτάμια και τις λίμνες κ.ο.κ. θα σας αφήσουν εύκολα με το στόμα ανοιχτό. Κι αν έχετε όρεξη για δραστηριότητες, η περιοχή προσφέρεται για canoe-kayak στη λίμνη Κρεμαστών, για trekking σε ορεινά μονοπάτια, ράφτινγκ στον Ταυρωπό και πολλά ακόμη που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, πριν την επιστροφή στο γραφείο.

  
click@Life

Ετικέτες ,