Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Αφελια με χοιρινο



Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό
  • 3/4 φλυντζάνι φυστικέλαιο
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1-2 κ.σούπας κουμανδαρία
  • 1 κ.τσαγιού κοπανισμένο κόλιανδρο και αρτισιά
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε το κρέας σε τετράγωνα κομμάτια, όχι πολύ μικρά, και τα φουσκώνουμε στο κρασί και στην κουμανδαρία στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  2. Πριν τα μαγειρέψουμε τα ραντίζουμε με το κόλιανδρο, την αρτισιά και το άλατι. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά στο φυστικέλαιο μας.
  3. Τα στραγγίζουμε από το λάδι και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με το κρασί που τα είχαμε φουσκώσει, προσθέτουμε λίγο κόλιανδρο, το πιπέρι μας και λίγη αρτισιά και λίγο κρασάκι ακόμα.
  4. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσουν το κρασί τους. Σερβίρεται με πιλάφι πουργούρι.

BeU.com.cy



Ετικέτες ,