Αφελια με χοιρινο
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό
- 3/4 φλυντζάνι φυστικέλαιο
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
- 1-2 κ.σούπας κουμανδαρία
- 1 κ.τσαγιού κοπανισμένο κόλιανδρο και αρτισιά
- αλάτι και πιπέρι
- Κόβουμε το κρέας σε τετράγωνα κομμάτια, όχι πολύ μικρά, και τα φουσκώνουμε στο κρασί και στην κουμανδαρία στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
- Πριν τα μαγειρέψουμε τα ραντίζουμε με το κόλιανδρο, την αρτισιά και το άλατι. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά στο φυστικέλαιο μας.
- Τα στραγγίζουμε από το λάδι και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με το κρασί που τα είχαμε φουσκώσει, προσθέτουμε λίγο κόλιανδρο, το πιπέρι μας και λίγη αρτισιά και λίγο κρασάκι ακόμα.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσουν το κρασί τους. Σερβίρεται με πιλάφι πουργούρι.
<< Αρχική σελίδα