Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ελιοπιτα


beu-olive-pie-cyprus

Υλικά:

  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • 3/4 ποτηριού νερό
  • 1 κουτάκι αναψυκτικό sprite
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο
  • αλατοπίπερο
  • 1 ποτήρι ελιές μαύρες καθαρισμένες
  • 1 φακελάκι baking powder
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου 800 γραμ.)
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μεγάλο μπώλ ρίχνουμε τα υλικά λίγα λίγα και με την σειρά που αναγράφονται.
  2. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
  3. Το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο λίγο, τόσο όσο να φτιάξουμε μείγμα πιο πηχτό από αυτό του κέικ. Είναι έτοιμο, όταν ανακατεύοντας με το κουτάλι το μείγμα ξεκολλάει γύρω γύρω από τα τοιχώματα της λεκάνης.
  4. Σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, βάζουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

BeU.com.cy

Ετικέτες ,