Τα 6 καλύτερα ψάρια για σούσι
Υπάρχουν 6 ψάρια που πρωταγωνιστούν στα
περισσότερα sushi bar και πρέπει να τα γνωρίζετε, αν
είστε λάτρεις αυτής
της πλευράς της ιαπωνικής κουζίνας.Το σούσι παραμένει πάντα ένα δροσερό και ελαφρύ γεύμα, πλούσιο σε καλά λιπαρά, που είτε θα το λατρέψεις ή θα το μισήσεις. Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, τότε να σας συστήσουμε τα ψάρια με τα οποία φτιάχνεται στην αυθεντική γιαπωνέζικη κουζίνα, έτσι ώστε να γνωρίζετε τι καταναλώνετε ή τι να αγοράσετε, αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας σούσι.
Διάφορα είδη τόνου πρωταγωνιστούν στο σούσι
- Akami: Αγνό, κόκκινο κρέας, με γεύση και υφή που θυμίζει ένα σχεδόν ωμό φιλέ μινιόν και βρίσκεται κοντά στην κεφάλι ή στο πίσω μέρος του ψαριού.
- Chu-toro: Είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια, με καλή αναλογία λίπους-κρέατος, χρώματος γαλακτερού ροζ. Έχει πολύ πλούσια γεύση και βουτυρώδη υφή και προέρχεται από την κοιλιά του ψαριού,
- O-toro: Πρόκειται για το πιο λιπαρό κομμάτι της κοιλιάς, κοντά στο κεφάλι. Το χρώμα του είναι χλωμό ροζ και λιώνει στο στόμα.
Το κρέας του κιτρινόπτερου τόνου
Γιαπωνέζικο μαγιάτικο (Hamachi): Νεαρό ψάρι, πλούσιο σε γεύση, με βουτυρώδη υφή, σχεδόν λιπαρό, που αφήνει έντονη αίσθηση και τελείωμα που για κάποιους ταγκίζει.
Σολομός: Με την υπέροχη πορτοκαλί-ροδακινί σάρκα του, ο σολομός δίνει πλούσια και νόστιμη γεύση στο σούσι. Αν πρόκειται να τον φάτε ωμό, θα πρέπει να περάσει μια διαδικασία σύντομης κατάψυξης, τουλάχιστον 48 ωρών, προκειμένου να εξαλειφθούν τα παράσιτα που περιέχει.
<< Αρχική σελίδα