Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Αναβλητικότητα τέλος!


Νιώθετε ότι μέσα στην μέρα σας έχετε να κάνετε πράγματα και τα καθυστερείτε ή τα αμελείτε για να κάνετε κάτι πιο επείγον;


Μήπως αυτά που θα καθυστερείτε, τελικά τα αναβάλλετε για να τα κάνετε σε κάποιο αόριστο χρόνο;
Όπως καταλαβαίνετε οι παραπάνω ερωτήσεις έχουν να κάνουν με το πόσο αναβλητικοί είστε ή όχι.
Υπάρχουν άνθρωποι, που από καιρό σε καιρό αναβάλλουν διάφορες εργασίες.
Η αναβλητικότητα προέρχεται από πολλές αιτίες και αφορμές. Μπορεί να αναβάλλετε διάφορα καθήκοντα που έχετε γιατί ίσως δεν θέλετε να πάρετε την ευθύνη για αυτά. Άλλες πάλι φορές η αναβολή προγραμματισμένων εργασιών, όπως ένα τηλεφώνημα, γίνεται γιατί φοβάστε με τα αποτελέσματα, που πιθανά να έχετε.
Οι τομείς, που πολλοί από εμάς αναβάλλουμε πράγματα, είναι:
  • Η εργασία μας
  • Ο χρόνος για την οικογένεια μας
  • Πιθανά η  ώρα για διασκέδαση με φίλους και συγγενείς
  • Και το πολύ σημαντικό είναι ότι αναβάλλουμε τη λήψη αποφάσεων
Τι κάνουμε για να το ξεπεράσουμε όμως και να σταματήσουμε να είμαστε αναβλητικοί;
Πρέπει να σκεφτείτε ότι η λύση είναι η δράση και μόνο αυτή.
Βέβαια θα με ρωτήσετε πως φτάνουμε στη δράση!
Πρώτα από όλα δημιουργήστε ένα σχέδιο δράσης με το οποίο θα καθορίζεται συγκεκριμένα βήματα με χρονικές προθεσμίες. Έτσι όταν κάνετε ένα βήμα, θα προχωράτε στο επόμενο χωρίς δισταγμό.
Μειώστε τον χρόνο, που θέλετε να πραγματοποιήσετε κάθε εργασία. Είναι σημαντικό να νιώθετε ότι μπορείτε να πράξετε πράγματα, χωρίς να καθυστερείτε. Έτσι και μόνο που θα έχετε στο μυαλό σας να κάνετε κάτι, απλά θα το κάνετε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Πριν απο οποιαδήποτε εργασία έχετε να κάνετε, να σκέφτεστε πως θα είναι αν έχει τελειοποιηθεί. Οραματιστείτε πως θα είναι στη τελική της μορφή. Το αίσθημα ανακούφισης και χαράς θα είναι μεγάλο και εσείς δεν πρόκειται να το αναβάλλετε σε καμία περίπτωση.
Καλό θα είναι να έχετε και συναδέλφους και συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια αλλαγής, που θέλετε να κάνετε. Χρειάζεται να σας δώσουν ώθηση για να μπείτε στη διαδικασία να κάνετε πράξεις.
Ύστερα από όλα τα προηγούμενα, το τελικό συμπέρασμα είναι ότι μόνο αν μπείτε στη διαδικασία να κάνετε πράγματα θα δείτε διαφορά και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπείτε ποτέ ”άστο για μετά…”.

BeU.com.cy


Ετικέτες ,