Παγωτό Παρφέ μαστίχας
Μερίδες 10
Προετοιμασία 30'
Αναμονή 10 ώρες
Υλικά
125 γρ. ζάχαρη
120 γρ. νερό
5 κρόκοι αυγών
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή
5 γρ. μαστίχα, κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη (ή σκόνη μαστίχας)
Για τη σος:
200 γρ. κόκκινο κρασί
100 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρίφαλα
Διαδικασία
Χτυπάμε τους κρόκους στον κάδο του μίξερ με το σύρμα.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μία κατσαρόλα για 3 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε και την κοπανισμένη μαστίχα.
Χτυπάμε αρκετή ώρα έως ότου το μείγμα φουσκώσει, ασπρίσει και κρυώσει.
Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε στο μείγμα την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία πλαστική κουτάλα.
Στρώνουμε μια φόρμα του κέικ 8x32 εκ. με μεβράνη (να εξέχει η μεμβράνη από τη φόρμα), γεμίζουμε με το μείγμα του παρφέ και αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες τουλάχιστον.
Ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη, αφήνουμε για 3 - 4 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και κόβουμε σε φέτες.
Σος:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σος να κρυώσει.
Σερβίρουμε τις φέτες από το παρφέ μαστίχας με τη σος.
Προετοιμασία 30'
Αναμονή 10 ώρες
Υλικά
125 γρ. ζάχαρη
120 γρ. νερό
5 κρόκοι αυγών
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή
5 γρ. μαστίχα, κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη (ή σκόνη μαστίχας)
Για τη σος:
200 γρ. κόκκινο κρασί
100 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρίφαλα
Διαδικασία
Χτυπάμε τους κρόκους στον κάδο του μίξερ με το σύρμα.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μία κατσαρόλα για 3 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε και την κοπανισμένη μαστίχα.
Χτυπάμε αρκετή ώρα έως ότου το μείγμα φουσκώσει, ασπρίσει και κρυώσει.
Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε στο μείγμα την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία πλαστική κουτάλα.
Στρώνουμε μια φόρμα του κέικ 8x32 εκ. με μεβράνη (να εξέχει η μεμβράνη από τη φόρμα), γεμίζουμε με το μείγμα του παρφέ και αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες τουλάχιστον.
Ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη, αφήνουμε για 3 - 4 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και κόβουμε σε φέτες.
Σος:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σος να κρυώσει.
Σερβίρουμε τις φέτες από το παρφέ μαστίχας με τη σος.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ
<< Αρχική σελίδα