Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ραβασάκι φέτας

Ραβασάκι φέτας

Υλικά

  • Φύλλο κρούστας 3 φύλλα
  • Μέλι 3 κουταλιές σούπας
  • Μαύρο σουσάμι 1 κουταλάκι γλυκού
  • Φέτα 400 γρ σκληρή
  • Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Διπλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στην μέση. Τοποθετούμε στο κέντρο μία φέτα από το τυρί μας περίπου 3 cm, διπλώνουμε τα πλαϊνά σημεία του φύλλου και τυλίγουμε σαν φάκελο, έτσι ώστε να θωρακίσουμε το τυρί στο εσωτερικό του φύλλου. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα ραβασάκια φέτας μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσό χρώμα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε από ψηλά με το μέλι (προσπαθούμε να μην πέσει μαζεμένη ποσότητα μελιού σε ένα σημείο , αλλά να απλωθεί ομοιόμορφα). Τέλος πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό.

Chefoulis


Ετικέτες ,