Έρευνα: Το αμυγδαλέλαιο καταπολεμά διαβήτη και παχυσαρκία
Μια
νέα έρευνα έδειξε ότι το λάδι, από τους καρπούς αμυγδαλιάς, η οποία
ευδοκιμεί κατά κύριο λόγο στην Ινδία έχει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο
για τους παχύσαρκους όσο και τους διαβητικούς.
Η έρευνα έγινε στο Missouri University of Science and Technology.
Φαίνεται
ότι ο τύπος αυτός του αμυγδαλέλαιου έχει επιπτώσεις σε 3
μικροοργανισμούς στον γαστρεντερικό σωλήνα, τους Actinobacteria, Bacilli
and Erysipelotrichia.
Συγκεκριμένα
τα πειράματα έγιναν σε παχύσαρκα ποντίκια, που τους προστέθηκε στη
διατροφή το συγκεκριμένο έλαιο, το οποίο ονομάζετε sterculic, και έδειξε
ότι αυξήθηκε η ευαισθησία στην ινσουλίνη αλλά είχαν και μεγαλύτερη
αντοχή στην γλυκόζη. Το σημαντικό είναι ότι παρά την προσθήκη του ελαίου
στη διατροφή των ποντικιών δεν υπήρχε κάποια αρνητική επίπτωση στην
υγεία τους.
Τέλος να αναφερθούμε στο
γεγονός, ότι οι χημικές ενώσεις που περιέχονται στο αμυγδαλέλαιο
αναστέλλει την επίδραση του ενζύμου SCD1, που σχετίζεται με την
αντίσταση στην ινσουλίνη. Έτσι δημιουργείται ο διαβήτης και η
παχυσαρκία.
<< Αρχική σελίδα