Γιουβετσάκι Θαλασσινών
Χρόνος Εκτέλεσης: 75'
Άρωμα θάλασσας
Τι χρειάζεσαι:
Θαλασσινά (600 γραμ. χταπόδι
500 γραμ. μύδια και 12 γαρίδες μεσαίου μεγέθους)
300 γραμ. κριθαράκι μέτριο
1 μεγάλη ώριμη φρέσκια ντομάτα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
φρέσκο μαϊντανό
φρέσκο θυμάρι
ένα ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
50 ml. ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
αλάτι και πιπέρι
Πως το Φτιάχνεις:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο κρεμμύδι σκόρδο και σβήνουμε με το λευκό κρασί, όταν εξατμιστεί προσθέτουμε το χταπόδι το σοτάρουμε και αυτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, 1 λίτρο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι (45’ λεπτά με 1 ώρα).
Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. 10΄ πριν χυλώσει το κριθαράκι συμπληρώνουμε τα μύδια και 5’ λεπτά πριν βγει απ’ την φωτιά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (γαρίδες, φρέσκο μαϊντανό, φρέσκο θυμάρι, πιπέρι, αλάτι).
Μικρά μυστικά:
Διαλέγουμε φρέσκα θαλασσινά.
Άρωμα θάλασσας
Τι χρειάζεσαι:
Θαλασσινά (600 γραμ. χταπόδι
500 γραμ. μύδια και 12 γαρίδες μεσαίου μεγέθους)
300 γραμ. κριθαράκι μέτριο
1 μεγάλη ώριμη φρέσκια ντομάτα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
φρέσκο μαϊντανό
φρέσκο θυμάρι
ένα ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
50 ml. ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό
αλάτι και πιπέρι
Πως το Φτιάχνεις:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο κρεμμύδι σκόρδο και σβήνουμε με το λευκό κρασί, όταν εξατμιστεί προσθέτουμε το χταπόδι το σοτάρουμε και αυτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, 1 λίτρο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι (45’ λεπτά με 1 ώρα).
Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. 10΄ πριν χυλώσει το κριθαράκι συμπληρώνουμε τα μύδια και 5’ λεπτά πριν βγει απ’ την φωτιά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (γαρίδες, φρέσκο μαϊντανό, φρέσκο θυμάρι, πιπέρι, αλάτι).
Μικρά μυστικά:
Διαλέγουμε φρέσκα θαλασσινά.
<< Αρχική σελίδα