Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Γλυκό του κουταλιού αχλάδι

Καθαρίζετε τα αχλάδια και, εάν είναι μεγάλα τα χωρίζετε στη μέση. Αν είναι μικρά, τα αφήνετε ολόκληρα ώστε να μη διαλυθούν κατά το βράσιμο κι αφαιρείτε τα κουκούτσια από το αντίθετο μέρος
του κοτσανιού. Ρίχνετε τα αχλάδια μέσα στο νερό, περιχύνοντας τα με το χυμό 1 λεμονιού, ώστε να μην μαυρίσουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τα 3 φλιτζάνια νερό. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, στραγγίζετε τα αχλάδια από το νερό με το λεμόνι και τα ρίχνετε μέσα.
Τα αφήνετε να σιγοβράσουν, σκεπασμένα, για 10 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη κι αν θέλετε τη φλούδα μισού λεμονιού ή πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ώστε το γλυκό αχλάδι να πάρει ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα.
Αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να σταθούν 24 ώρες.
Κατόπιν προσθέτετε τη γλυκόζη ή το χυμό μισού λεμονιού και βράζετε το γλυκό έως ότου «δέσει».
Αποστειρώνετε γυάλινα βαζάκια και τα γεμίζετε με το γλυκό αχλάδι. Αφήνετε λίγο να κάτσει και σερβίρετε!

Υλικά Για 6-8 άτομα
1.300 γραμμάρια αχλάδια
1 λεμόνι, χυμός
3 κούπες του καφέ νερό
1.300 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 λεμόνι, φλούδα ή
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
240 γραμμάρια γλυκόζη ή
1/2 λεμόνι, χυμός

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr 
Newsbeast

Ετικέτες ,