Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Σε αυτές τις χώρες οι δολοφονίες... θερίζουν

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ετών σίγουρα δεν μας αφήνουν να νιώσουμε εύκολα ασφαλείς στα ταξίδια μας, αλλά στις παρακάτω χώρες η πιθανότητα να μην περάσουμε και τόσο
ξέγνοιαστα είναι αυξημένη. Δείτε σε ποιες χώρες οι δολοφονίες δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο με βάση τις ανθρωποκτονίες ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, ανά έτος.
Ονδούρα, 90,4 δολοφονίες/100 χιλιάδες
Σύμφωνα με το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και την πρόληψη του Εγκλήματος, η Ονδούρα στην κεντρική Αμερική έχει μακράν τον μεγαλύτερο δείκτη δολοφονιών από όλες τις χώρες του κόσμου. Εκεί, οι δολοφονίες φτάνουν τις 90,4 ανά 100 χιλιάδες, που σημαίνει ότι κάθε χιλιοστό άτομο… δολοφονείται. Λόγω του ότι, μάλιστα, αποτελεί δημοφιλή προορισμό, οι τουρίστες συχνά αποτελούν στόχο.
Βενεζουέλα, 53,7 δολοφονίες/100 χιλιάδες
Στη βόρεια ακτή της Νότιας Αμερικής, η Βενεζουέλα είναι γνωστή ως ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου του κόσμου, αλλά και ως μια χώρα με μεγάλο αριθμό δολοφονιών. Την περσινή χρονιά, μόνο το 19% των κατοίκων ένιωθε ασφαλές περπατώντας στο δρόμο αργά το βράδυ και δεν είχε κι άδικο, αφού κάθε χρόνο περισσότεροι από 50 ανθρώπους ανά 100 χιλιάδες σκοτώνονται κι ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Μπελίζ, 44,7 δολοφονίες/100 χιλιάδες
Με έκταση 22.800 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό 340 χιλιάδες κατοίκους, το Μπελίζ είναι η πιο αραιοκατοικημένη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Παρά, όμως, τις φυσικές ομορφιές και την άγρια ζωή, δεν αποτελεί και το καλύτερο μέρος να ζει κάποιος. Ο δείκτης δολοφονιών φτάνει τις 45 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου, με τις δολοφονίες να παρατηρούνται κυρίως στην Πόλη του Μπελίζ, όπου για παράδειγμα το 2007 οι μισές πραγματοποιήθηκαν εκεί.
Ελ Σαλβαδόρ, 41,2/100 χιλιάδες
Το Ελ Σαλβαδόρ της Κεντρικής Αμερικής έχει επηρεαστεί βαθύτατα από τον μακροχρόνιο εμφύλιο που κράτησε από το 1979 μέχρι το 1992. Σήμερα φιλοξενεί 6,3 εκατομμύρια ανθρώπους και οι δολοφονίες, οι οποίες ξεπερνούν τις 41 ανά 100 χιλιάδες άτομα, σχετίζονται πολύ με συμμορίες και νεαρούς παραβάτες. Το 2004, για παράδειγμα, περίπου το 60% των δολοφονιών έγιναν από ντόπιες συμμορίες για λόγους δύναμης. Γουατεμάλα, 39,9/100 χιλιάδες
Με πληθυσμό που ανέρχεται στα 16 εκατομμύρια, η Γουατεμάλα είναι η πιο πολυπληθής χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Με μέσο όρο 100 φόνων κάθε μήνα, βρίσκεται πέμπτη στη λίστα και αρκεί να λάβουμε υπ’ όψιν ότι τη δεκαετία του ’90 η πόλη Escuintla παρουσίασε ετήσιο δείκτη 165 φόνων ανά 100 χιλιάδες άτομα.
Τζαμάικα, 39,3/100 χιλιάδες
Το ονειρεμένο τροπικό κράτος της Καραϊβικής, δυστυχώς δεν είναι μόνο reggae και χαλάρωση. Για πολλά χρόνια ήταν γνωστό ως ένα κράτος με τους υψηλότερους δείκτες δολοφονιών του κόσμου, ενώ τα τελευταία δεδομένα από το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και την πρόληψη του Εγκλήματος, το επιβεβαιώνει. Οι φόνοι και τα βίαια εγκλήματα είναι ιδιαιτέρως συχνά σε μεγάλες πόλεις, όπως το Κίνγκστον, και χρειάζεται προσοχή. Λεσότο, 39 δολοφονίες/100 χιλιάδες
Η μικρή αυτή αφρικανική χώρα στη Νότια Αφρική παρουσιάζει έναν ανεξέλεγκτο δείκτη ανθρωποκτονιών. Περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας, κάτι που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την εγκληματικότητα.
Σουαζιλάνδη 33,8 δολοφονίες/100 χιλιάδες
Περιτριγυρισμένη από τη Νότιο Αφρική, η Σουαζιλάνδη έχει πληθυσμό λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο κατοίκους και είναι από τις πιο μικρές χώρες της Αφρικής. Οι αριθμοί, όμως, της εγκληματικότητας δεν παραμένουν χαμηλά, ενώ η χώρα χαρακτηρίζεται και από έντονη φτώχια, ασθένειες όπως AIDS και φυματίωση και προσδόκιμο ζωής τα 50 έτη.
  
click@Life

Ετικέτες ,