Κοτόπουλο με κάρυ
Αρωματικό πιάτο για το μεσημεριανό σας
Υλικά για 2 άτομα
- 400 γρ. κοτόπουλο στήθος (1 μεγάλο ή δύο μικρότερα)
- 120 γρ πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες)
- 80 γρ. κρεμμύδι (περίπου 1 μέτριο)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.γ. κάρυ
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
- 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 3-4 φυλλαράκια αποξηραμένο φασκόμηλο
Εκτέλεση
- Αρχικά κόβετε το στήθος σε μικρά κομμάτια.
- Βάζετε σε αντικολλητικό 1 κ.γ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας να ασπρίσει.
- Προσθέστε 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και αφήστε το κρέας να το πιει. Βγάλτε από το τηγάνι και κρατήστε το ζεστό.
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και ρίξτε τα στο αντικολλητικό με 1 κουταλάκι λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσει το κρεμμύδι.
- Διαλύστε το κάρυ στο κρασί και σβήστε με αυτό τα λαχανικά.
- Προσθέστε και το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε. Σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 10′ με 15′ λεπτά.
- Στο μεταξύ ετοιμάστε το μπασμάτι. Ζεστάνετε το ρύζι στην κατσαρόλα, αρωματίστε με τα φύλλα φασκόμηλου και ρίξτε τον ζωμό.
- Ανακατέψτε, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι σκεπασμένο να ψηθεί.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο μαζί με το ρύζι.
Newsbeast
<< Αρχική σελίδα