Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

DIY καθαριστικά για να διώξετε στο λεπτό τους λεκέδες από τα ρούχα σας


Οικονομικά DIY καθαριστικά: Μάθετε πως θα φύγουν οι λεκέδες από τα ρούχα

Οικονομικά DIY καθαριστικά: Μάθετε πως θα φύγουν οι λεκέδες από τα ρούχα σας.

Υπάρχει λεκές από κρασί, ιδρώτα ή φαγητό στα ρούχα σας; Γι’αυτό είμαστε εδώ: Οικονομικά DIY καθαριστικά που θα κάνουν τους λεκέδες παρελθόν και τα λευκά σας ρούχα σαν καινούργια. Μάθετε, λοιπόν, με τα παρακάτω tips πως θα φύγουν οι λεκέδες από τα ρούχα σας και αντλήστε έμπνευση.

Είναι γεγονός ότι τα απορρυπαντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι γεμάτα χημικά και συγχρόνως αρκετά ακριβά. Ωστόσο, η λύση βρίσκεται στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα ανοίξετε και να βγάλετε από αυτά τα εξής:
λεκές
Είναι γεγονός ότι τα απορρυπαντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι γεμάτα χημικά και συγχρόνως αρκετά ακριβά.

Για το 1ο μείγμα:

  • 1 φλ. μαγειρική σόδα
  • 4 λίτρα νερό
Διαδικασία: Ρίξτε σε μια λεκάνη τα 4 λίτρα νερό και το 1 φλ. σόδα και προσθέστε μέσα στη λεκάνη το ρούχο που θέλετε να πλύνετε. Αμέσως θα παρατηρήσετε τον λεκέ να εξαφανίζετε. Αφήστε το ρούχο σας να μουλιάσει για λίγα λεπτά και μετά πλύντε το κανονικά στο πλυντήριο.
λευκό φανελάκι
Με αυτά τα tips θα κάνετε και πάλι τα ρούχα σας σαν καινούργια.

Για το 2ο μείγμα:

  • 6 ασπιρίνες
  • 1 λίτρο νερό
Διαδικασία: Σε μια λεκάνη με νερό ρίξτε τις 6 ασπιρίνες. Μόλις αυτές διαλυθούν μουλιάστε μέσα τα ρούχα στο μείγμα για 30 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, πλύντε το ρούχο κανονικά στο χέρι.

Tips ίσως δεν γνωρίζετε:

  1. Το λευκό είναι επίσης ένα χρώμα και χρησιμοποιώντας χλωρίνη αφαιρείτε το λευκό από το ρούχο. Η καλύτερη εναλλακτική -αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη- είναι εκείνη που είναι ιδανική για να διατηρεί τα χρώματα των ρούχων ανέπαφα.
  2. Όσο λιγότερο περιμένετε μέχρι να πλύνετε το λευκό σας ρούχο, τόσο το καλύτερο.
  3. Μπορεί να έχετε ακούσει πως το σωστό είναι να καθαρίζετε τον λεκέ ταμποναριστά. Εμείς σας προτείνουμε να τον τρίβετε.

RECONS


Ετικέτες ,