Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ- Νεκρός ο Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας από πυρά Αλβανών (upd)

 (Νεότερη ενημέρωση)

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, νεκρός έπεσε ο ομογενής ήρωας Κωνσταντίνος Κατσίφας
(Kostandinos Kaçifa) από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας.
Νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε ο Έλληνας ομογενής,  Κωσταντίνος Κατσιφάς  που ύψωσε την Ελληνική σημαία το μεσημέρι της Κυριακής στο χωρίο Βουλιαράτι, στο Αργυρόκαστρο.
Συγκεκριμένα ο Έλληνας ομογενής, ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η αλβανική αστυνομία ωστόσο την κατέβασε λίγο αργότερα, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.
Από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί. Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.

Η αρχική λανθασμένη πληροφόρηση από τα αλβανικά ΜΜΕ ήθελε τον Βορειοηπειρώτη να έχει συλληφθεί από τις αλβανικές αρχές.
(Αρχικό κείμενο)Δραματικά τροπή παίρνει το ζήτημα με τον Βορειοηπειρώτη που πυροβόλησε στον αέρα κατά των Αλβανών αστυνομικών. Ο νεαρός είχε κρυφτεί στο υδραγωγείο του χωριού και υπάρχει ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με τα Αλβανικά ΜΜΕ και το himara.gr.
Οπως αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ, ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, η αλβανική αστυνομία έσπευσε να κατεβάσει την ελληνική σημαία λίγο αργότερα. Τότε, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ ο ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA).
Ο ομογενής αναζητείται από την αλβανική αστυνομία, ενώ στο σημείο αναμένεται να μεταβούν και οι προξενικές αρχές προκειμένου να μεσολαβήσουν αν χρειαστεί.
Σύμφωνα με το syiri ο ομογενής ονομάζεται Κωνσταντίνος Κατσίφας (Kostandinos Kaçifa) και είναι 35 ετών.
Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.
Ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης




flag9
flag8
flag7
flag6

flag5
flag4
flag3
flag2
flag1

Δείτε βίντεο:



Pentapostagma.gr

Ετικέτες ,