Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Mελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

Ιδιαίτερη παραλλαγή της κλασικής συνταγής

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 4 κουταλιές ταχίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 4 κουταλιές (περίπου) χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα κύμινο σε σκόνη
  • αλάτι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου. Τρυπάτε με πιρούνι τις μελιτζάνες σε μπόλικα σημεία και τις βάζετε πάνω σε σχάρα κάτω από το γκριλ (12-15 εκ. από την εστία της φωτιάς) και τις ψήνετε γυρίζοντάς τις συχνά, μέχρι να καψαλιστούν και να αρχίσουν να μαλακώνουν για 15 περίπου λεπτά.
  2. Ύστερα, γυρίζετε το θερμοστάτη του φούρνου στους 190°C, κατεβάζετε τις μελιτζάνες στη μέση του φούρνου και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  3. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν αρκετά για να μπορείτε να τις πιάνετε. Ύστερα, τις ξεφλουδίζετε και τις βάζετε σε ένα μπολ.
  4. Με ένα πιρούνι, λιώνετε την ψίχα των μελιτζανών σχεδόν σε πουρέ (μην την περάσετε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, για να μη γίνει σαν αλοιφή).
  5. Προσθέτετε το ταχίνι, τα σκόρδα, το λεμόνι και το κύμινο και τα ανακατεύετε καλά.
  6. Αλατοπιπερώνετε τη μελιτζανοσαλάτα και τη δοκιμάζετε. Αν χρειάζεται, προσθέτετε ακόμα λίγο ταχίνι και/ή λεμόνι.
  7. Τη σερβίρετε ραντισμένη με ελαιόλαδο.

    Newsbeast

Ετικέτες ,