Γύρος κοτόπουλο σπιτικός με ρύζι
- το ζωμό από 1-2 κρεμμύδια τριμμένα
- 6-8 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κ. γλυκού πάπρικα
- δυόσμο ξερό
- κανέλα, πιπέρι, ρίγανη, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλ. ρύζι Uncle Ben’s Basmati
- Κόψτε το κοτόπουλο σε πολύ μικρές φέτες. Ρίξτε το ελαιόλαδο και το ζωμό από τα κρεμμύδια (εγώ βάζω και τα τριμμένα κρεμμύδια). Ανακατέψτε καλά.
- Αναμιγνύετε όλα τα στεγνά μπαχαρικά σε ένα μπολ και τα ρίχνετε όλα μαζί πάνω από το κοτόπουλο. Τα σκεπάζετε στο ψυγείο για 4-8 ώρες και ανακατεύετε κάπου-κάπου.
- Ψήνετε στο γκριλ σε πολύ δυνατή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδοκοκκινίσει παντού.
- Σερβίρεται σε πίτες, με τζατζίκι και ντομάτα και ρύζι Uncle Ben’s Basmati. https://beu.com.cy
<< Αρχική σελίδα