Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Γύρος κοτόπουλο σπιτικός με ρύζι


  • το ζωμό από 1-2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 6-8 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κ. γλυκού πάπρικα
  • δυόσμο ξερό
  • κανέλα, πιπέρι, ρίγανη, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ρύζι Uncle Ben’s Basmati
Εκτέλεση:
  1. Κόψτε το κοτόπουλο σε πολύ μικρές φέτες. Ρίξτε το ελαιόλαδο και το ζωμό από τα κρεμμύδια (εγώ βάζω και τα τριμμένα κρεμμύδια). Ανακατέψτε καλά.
  2. Αναμιγνύετε όλα τα στεγνά μπαχαρικά σε ένα μπολ και τα ρίχνετε όλα μαζί πάνω από το κοτόπουλο. Τα σκεπάζετε στο ψυγείο για 4-8 ώρες και ανακατεύετε κάπου-κάπου.
  3. Ψήνετε στο γκριλ σε πολύ δυνατή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδοκοκκινίσει παντού.
  4. Σερβίρεται σε πίτες, με τζατζίκι και ντομάτα και ρύζι Uncle Ben’s Basmati.  https://beu.com.cy

Ετικέτες ,