Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ιδέες για να φτιάξετε έναν εντυπωσιακό κήπο με ζεστά χρώματα

Διακόσμηση κήπου με τα πιο ζεστά χρώματα. Δείτε όμορφες ιδέες για το σπίτι σας.

Η διακόσμηση κήπου είναι κάτι που – λίγο πολύ – μας απασχολεί όλους. Καθώς είναι η πρώτη εικόνα (ειδικά σε ένα εξοχικό σπίτι) που κάνει το σπίτι να φαίνεται φιλόξενο και όμορφο. Εμείς σας έχουμε όμορφες ιδέες για το σπίτι σας με ζεστά χρώματα.
Για ένα «ζεστό» αποτέλεσμα προτιμήστε ζεστά χρώματα, όπως είναι το πορτοκαλί, το κίτρινο, το κόκκινο αλλά και οι σχεδόν βαθιές μαύρες αποχρώσεις. Τα ζεστά χρώματα αποδίδουν τη θέρμη του καλοκαιριού, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει.
Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες διακόσμησης και αντλείστε έμπνευση για το δικό σας σπίτι.
#1 Στήστε διαφορετικά σκηνικά μέσα στον κήπο σας με αποχρώσεις που τραβούν το βλέμμα. Οι ζεστές αποχρώσεις των λουλουδιών που θα επιλέξετε, θα μαρτυρούν την ένταση του ήλιου και τις ζεστές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.
Λουλούδια
Για ένα πιο φωτεινό αποτέλεσμα παίξτε με τους συνδυασμούς των χρωμάτων.
#2 Αν θέλετε ένα πιο θεατρικό αποτέλεσμα συνδυάστε δίπλα δίπλα τα χρώματα της ίδια δυναμικής. . Έτσι, π.χ. το κόκκινο μοιάζει να σιγοκαίει μέσα σε ένα λαμπερό κίτρινο ή το βαθύ ρουμπινί μέσα στο πορτοκαλί κλπ. Αυτοί οι συνδυασμοί μοιάζει να φτιάχνουν μια πύρινη γιρλάντα μέσα στον κήπο σας.
Όπως καταλαβαίνετε οι πορτοκαλί αποχρώσεις πρωταγωνιστούν σε έναν κήπο με θερμές αποχρώσεις. Η μεγάλη ποικιλία και η έκταση των χρωμάτων τους, από απαλό βερικοκί μέχρι λαμπερό χάλκινο, είναι οι ιδανικότερες επιλογές.
Λουλούδια
Αυτοί οι συνδυασμοί μοιάζει να φτιάχνουν μια πύρινη γιρλάντα μέσα στον κήπο σας.
#3 Τα ζεστά χρώματα αγαπούν τον ήλιο, γι’ αυτό διαλέξτε τις πιο ηλιόλουστες θέσεις γι’ αυτά, διαφορετικά οι αποχρώσεις τους θα δείχνουν αποδυναμωμένες, χωρίς ένταση. Ιδιαίτερα το βαθύ κόκκινο, το μπορντό και το πορτοκαλί της σκουριάς, δηλαδή αποχρώσεις που θεωρούνται περισσότερο φθινοπωρινές.
Εκτός από τα καθαρά ψυχρά και θερμά χρώματα, έχουμε και αυτά που βρίσκονται στα όρια. Ανάλογα με το πού ακριβώς συναντιούνται αυτά τα χρώματα μπορεί να είναι πιο θερμά ή πιο ψυχρά. Ωστόσο έχουν την ικανότητα να δημιουργούν ενδιαφέρουσες μείξεις, π.χ. ένα πράσινο με περισσότερο μπλε μέσα γίνεται πιο δροσερό, ενώ ένα πράσινο με δόσεις κίτρινου γίνεται αυτόματα πιο ζεστό αλλά και πιο ζωντανό.

 https://reconsblog.gr

Ετικέτες ,