Του Μάνου Χατζηγιάννη
Τα τελευταία 4 χρόνια στην Υεμένη διαπράττεται γενοκτονία. Στα μαθηματικά της ζοφερής
σύρραξης το συμφέρον αφαιρεί την ζωή και ισούται με όλα τα ανθρώπινα μηδενικά!
Οι αριθμοί και οι στατιστικές όταν έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές είναι ανατριχιαστικά πιο βίαιες από τις σπαρακτικές φωτογραφίες.
Στον ξεχασμένο από την διεθνή κοινότητα πόλεμο ο φόρος αίματος μπορεί φέτος να φτάσει τις 233.000 μέχρι το τέλος του έτους. Αλλά η Υεμένη δεν είναι Νοτρ Νταμ…
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών ο  αριθμός των νεκρών από τον συνεχιζόμενη ένοπλη σύρραξη στην Υεμένη θα φτάσει τις 233.000, αν συνεχιστεί σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του 2019.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, από τους 233.000 εκτιμώμενους θανάτους στην Υεμένη, 102.000 θα σχετίζονται με τις μάχες και οι υπόλοιποι 131.000 λόγω υποσιτισμού, χολέρας και άλλων ασθενειών!!! 
Σε μια άλλη συγκλονιστική στατιστική, η έκθεση ανέφερε ότι 140.000 παιδιά θα έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της σύγκρουσης τον Μάρτιο του 2015 (λόγω άμεσων και έμμεσων αιτιών που σχετίζονται με τον πόλεμο).
Η έκθεση ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους, ένα παιδί θα πεθαίνει κάθε 11 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα!
Και μια και μιλάμε με αριθμητικούς όρους, είναι σαφές πια πως στην παγκόσμια εξίσωση χωρούν μόνο… άρτιοι αριθμοί, ενώ κανείς δεν ασχολείται με τους περιττούς!
Τα προαναφερόμενα αριθμητικά σύνολα αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς εκτιμάται ότι αν ο πόλεμος συνεχιστεί ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει σχεδόν 500.000 το 2022.
Ένας από τους ερευνητές του ΟΗΕ, ο Jonathan D. Moyer, συνοψίζει τη μεθοδολογία της ομάδας για τον υπολογισμό των άμεσων και έμμεσων θανάτων που σχετίζονται με τον πόλεμο:
«Εκτιμούμε ότι, μεταξύ του 2015 και του τέλους του 2019, 100.000 άνθρωποι θα έχουν πεθάνει άμεσα (αυτή είναι μία από τις παραδοχές του μοντέλου μας). Ωστόσο, οι έμμεσοι θάνατοι υπερβαίνουν τις άμεσες επιπτώσεις, καθώς 130.000 άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης πρόσβασης σε τρόφιμα και υποδομές. Το 60% των θανάτων είναι έμμεσοι».
Και συνέχισε, περιγράφοντας το τεράστιο έγκλημα της ανθρωπότητας με θύματα τα παιδιά της Υεμένης, ιδίως λόγω υποσιτισμού και ασθενειών:
«Και οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους είναι παιδιά. Από το 2015, η σύγκρουση έχει σκοτώσει 140.000 παιδιά από τη βία, τον υποσιτισμό, τις ασθένειες και το μειωμένο οικογενειακό εισόδημα. Το 2019, ένα παιδί πεθαίνει κάθε 12 λεπτά από τη σύγκρουση (τόσο άμεση όσο και έμμεση)».
Σε αντίθεση με τον πόλεμο στη Συρία, η σύγκρουση στην Υεμένη σπάνια συζητείται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος της Υεμένης είναι τώρα η πιο βίαιη σύγκρουση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, εξακολουθεί να λαμβάνει μικρότερη κάλυψη από άλλες συγκρούσεις, γιατί προφανέτατα εμπλέκονται οι δήμιοι με τις λευκές κελεμπίες και εκείνοι που τους καλύπτουν…

 https://www.pentapostagma.gr