H συνταγή για να διατηρούνται τα λουλούδια στο βάζο
Χρειάζονται μόλις τρία απλά υλικά
Αυτές τις ημέρες των γιορτών
αρκετά σπίτια θα στολιστούν με λουλούδια, για
να δώσουν το σύνθημα της
άνοιξης. Συχνά όμως απογοητευόμαστε όταν τα λουλούδια που διαλέξαμε (ή
μας προσέφεραν) αρχίζουν να αποδεκατίζονται μετά από 2-3 μέρες.
Υπάρχει μια απλή λύση για να αντέξουν περισσότερο, παρασκευάζοντας μια "συνταγή" με πολύ απλά και συνήθη υλικά. Θα χρειαστούν:
• 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
• 1 κουτ. του γλυκού χλωρίνη
• 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ
• ¼ του βάζου νερό σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κουτ. του γλυκού χλωρίνη
• 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ
• ¼ του βάζου νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Απλά ανακατεύουμε τα παραπάνω υλικά και
τα βάζουμε στο... βάζο με τα λουλούδια. Η ζάχαρη θα τα θρέψει, η χλωρίνη
θα καταπολεμήσει τα βακτήρια και η οξύτητα του λεμονιού θα ισορροπήσει
τα επίπεδα του ph.
Οι επιστήμονες προτείνουν νερό σε
θερμοκρασία δωματίου, ώστε οι βλαστοί να μπορούν να το “πιουν” πιο
γρήγορα. Προσοχή όμως γιατί η συνταγή αυτή “αρέσει” σε όλα τα λουλούδια,
εκτός από τις τουλίπες, οι οποίες προτιμούν το κρύο νερό.
Fe-mail.gr
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΠΙΤΙ/ΚΗΠΟΣ
<< Αρχική σελίδα