Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Η FotoFinder παρουσιάζει την επόμενη γενιά συστημάτων διάγνωσης για τον καρκίνο του δέρματος

Η FotoFinder Systems GmbH, μία από τις παγκοσμίως κορυφαίες κατασκευάστριες συστημάτων ιατρικής απεικόνισης για την δερματολογία, παρουσιάζει το bodystudio ATBM master.

Για πρώτη φορά το σύστημα επιτρέπει τη χρήση της Total Body Dermoscopy, που αποτελεί περαιτέρω εξέλιξη της τεχνολογίας Automated Total Body Mapping (ATBM®).
Η καρδιά του συστήματος είναι η έξυπνη αλληλεπίδραση υλικού και ειδικού λογισμικού για την κάμερα υψηλής τεχνολογίας. Το FotoFinder bodystudio ATBM είναι ευέλικτο: Εκτός από την πλατφόρμα διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος, η συσκευή προσφέρει προαιρετικά modules για διαγνώσεις μαλλιών, αισθητικής καθώς και για τη διαχείριση ασθενών με ψωρίαση, με τη χρήση του PASIscan.
Η FotoFinder ανοίγει το δρόμο για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην τεχνολογία για την έγκαιρη ανίχνευση καρκίνου του δέρματος. Το σύστημα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε ειδικούς, από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου 2019 στο “24ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματολογίας” (WCD) στο Μιλάνο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το δουν στο περίπτερο G59 του εκθεσιακού κέντρου Milano Congressi (Viale Eginardo), GATE 2.
Μια νέα διάσταση στην ολική δερματοσκόπιση για ασθενείς με πολλαπλούς σπίλους
Το FotoFinder bodystudio ATBM master προσφέρει βελτιστοποιημένη διάγνωση καρκίνου του δέρματος με τη μορφή Ολικής Δερματοσκόπησης Σώματος.
Με τη βοήθεια ειδικά επεξεργασμένων φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης (50 megapixel σε RAW format), η δομή δερματικών βλαβών μπορεί ήδη να αξιολογηθεί από τον γιατρό βάσει κλινικής εικόνας.
Επιπροσθέτως, τα ειδικά δερματοσκόπια που προσφέρουν βιντεοσκόπηση υψηλής ποιότητας, επιτρέπουν ένα ακόμη πιο βαθύ οπτικό ταξίδι στις μικρότερες κυτταρικές δομές του δέρματος – με μεγέθυνση έως και 400x. Άλλωστε δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός “Google EarthTM του δέρματος” που του έχει αποδοθεί.
Η αυτοματοποιημένη τεχνολογία Bodyscan αναγνωρίζει τις υπάρχουσες αλλοιώσεις του δέρματος από τη συνολική εικόνα του σώματος και τις κατατάσσει ανάλογα με τη είδος τους. Αυτό επιτρέπει στον γιατρό να εντοπίζει με την πρώτη ματιά άτυπους σπίλους ή αλλοιώσεις, τα οποία διαφέρουν από τα υπόλοιπα. Οι σύγχρονες τεχνολογίες κρυπτογράφησης και το νέο σύστημα διαχείρισης χρηστών εξασφαλίζουν επίσης τη συμμόρφωση τόσο με τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων, όσο και την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων των ασθενών.
Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές
“Η FotoFinder είναι πρωτοπόρος στην τεχνητή νοημοσύνη, στον τομέα της διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος. Το σύστημα FotoFinder bodystudio ATBM master αξιοποιεί την τεχνολογία FotoFinder AI για μια ακόμη φορά. Για ασθενείς υψηλού κινδύνου, η έγκαιρη ανίχνευση κακοήθων δερματικών όγκων σημαίνει ένα δυνητικά ζωτικό κέρδος χρόνου”, εξηγεί ο Kathrin Niemela, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FotoFinder. “Με τη νέα γενική γενιά συστημάτων FotoFinder bodystudio ATBM master, είναι πλέον δυνατή μια ολοκληρωμένη και εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης καταγραφή του δέρματος, με διπλάσια ταχύτητα από ό,τι συνέβαινε με το προηγούμενο μοντέλο. Έτσι απλοποιείται και επιταχύνεται σημαντικά η διαχείριση ασθενών υψηλού κινδύνου”.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη συναντά την ανθρώπινη εμπειρία
Το ειδικό λογισμικό τεχνίτης νοημοσύνη Moleanalyzer pro, υποστηρίζει τους ιατρούς στην ανάλυση και την εκτίμηση κινδύνων των δερματικών αλλοιώσεων.
Το σύστημα βασίζεται σε έναν από τους ισχυρότερους αλγορίθμους “βαθιάς μάθησης” που έχουν αξιολογηθεί μέχρι σήμερα σε κλινικές δοκιμές. Στην μελέτη “Ο άνθρωπος κατά της μηχανής”* που διεξήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης, ο αλγόριθμος της FotoFinder πέτυχε εντυπωσιακά υψηλές βαθμολογίες στην ευαισθησία και στην εξειδίκευση, όντας σε θέση να ανταγωνιστεί σε διαγνωστική ακρίβεια ακόμη και έμπειρους εδικούς στη δερμοσκόπηση.
Όλα τα συστήματα FotoFinder κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της FotoFinder στο Bad Birnbach της Βαυαρίας (Γερμανία). Η FotoFinder είναι πιστοποιημένη κατά DIN EN ISO 13485: 2016 και έχει ήδη λάβει πολλά βραβεία για την εταιρική διοίκηση και τον σχεδιασμό.
Σχετικά με την FotoFinder
Χιλιάδες χρήστες σε περισσότερες από 100 χώρες εμπιστεύονται ήδη τα συστήματα FotoFinder για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του δέρματος με τη χρήση Video Dermoscopy ή Total Body Mapping.
Η FotoFinder έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη συστημάτων απεικόνισης δέρματος και έχει αναπτύξει προϊόντα που σήμερα θεωρούνται βιομηχανικά πρότυπα. Οι opinion leaders διεθνώς υπογραμμίζουν την συμβολή της γερμανικής τεχνολογίας αιχμής στην μάχη του καρκίνου του δέρματος.
Η FotoFinder Systems GmbH απασχολεί σήμερα περίπου 65 άτομα. Ο τόπος παραγωγής βρίσκεται στο Bad Birnbach της Γερμανίας. Θυγατρικές εταιρείες στην Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, μαζί με ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών υποστηρίζουν την παγκόσμια παρουσία της εταιρείας. Η FotoFinder κέρδισε το Βραβείο Εξαγωγών της Βαυαρίας, το βραβείο Red Dot Design και τιμήθηκε ως μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στην Κάτω Βαυαρία.

https://www.healthyliving.gr

Ετικέτες ,