Φιλέτα γαλοπούλας με αποξηραμένα φρούτα
Τα φιλέτα γαλοπούλας με αποξηραμένα φρούτα, είναι μία διαφορετική συνταγή πολύ νόστιμη
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά. Όταν αρχίζουν να γίνονται διαφανή, προσθέτετε το μπέικον και το φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε κύβους και περιχύνετε με το ξίδι. Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό μαζί με το μέλι και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε το φύλλο δάφνης, το ξύλο κανέλας, τα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα, (εκτός από τα κάστανα) και τις σταφίδες, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 1 ώρα περίπου. Ελέγχετε το φαγητό ώστε να υπάρχει πάντα ζουμάκι. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ή ζωμό ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό με τη σάλτσα του και το γαρνίρετε με τα κάστανα σοταρισμένα μερικά λεπτά στο βούτυρο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ab.gr/ fytokomia.gr
Συστατικά
-700γρ. φιλέτο γαλοπούλας από στήθος
-100γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο σε λωρίδες
-400γρ. μικρά κρεμμύδια του στιφάδου (κοκκάρια)
-1 κουταλιά ελαιόλαδο
-1 κουταλάκι μέλι ή καστανή ζάχαρη
-2 κουταλιές βαλσάμικο ξίδι
-1 ποτήρι νερό ή ζωμό κοτόπουλου
-3-4 χουρμάδες
-3-4 βερίκοκα αποξηραμένα
-2 κουταλιές μαύρες σταφίδες
-2 ξερά σύκα
-200γρ. βρασμένα κάστανα
-1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
-1 φύλλο δάφνης
-1 μασουράκι κανέλας
-αλάτι
-πιπέρι
Εκτέλεση-700γρ. φιλέτο γαλοπούλας από στήθος
-100γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο σε λωρίδες
-400γρ. μικρά κρεμμύδια του στιφάδου (κοκκάρια)
-1 κουταλιά ελαιόλαδο
-1 κουταλάκι μέλι ή καστανή ζάχαρη
-2 κουταλιές βαλσάμικο ξίδι
-1 ποτήρι νερό ή ζωμό κοτόπουλου
-3-4 χουρμάδες
-3-4 βερίκοκα αποξηραμένα
-2 κουταλιές μαύρες σταφίδες
-2 ξερά σύκα
-200γρ. βρασμένα κάστανα
-1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
-1 φύλλο δάφνης
-1 μασουράκι κανέλας
-αλάτι
-πιπέρι
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά. Όταν αρχίζουν να γίνονται διαφανή, προσθέτετε το μπέικον και το φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε κύβους και περιχύνετε με το ξίδι. Προσθέτετε το νερό ή το ζωμό μαζί με το μέλι και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε το φύλλο δάφνης, το ξύλο κανέλας, τα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα, (εκτός από τα κάστανα) και τις σταφίδες, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 1 ώρα περίπου. Ελέγχετε το φαγητό ώστε να υπάρχει πάντα ζουμάκι. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ή ζωμό ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό με τη σάλτσα του και το γαρνίρετε με τα κάστανα σοταρισμένα μερικά λεπτά στο βούτυρο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ab.gr/ fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα