Ένα ντοκιμαντέρ για τη «γαστρονομική επανάσταση» στο Περού
Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, το Γαλλικό
Ινστιτούτο Αθηνών θα προβάλει ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό, με οδηγούς τον
διάσημο σεφ Ferran Adrià και τον λατινοαμερικανό μάγειρα Gastón Acurio,
στις ρίζες της περουβιανής κουζίνας.
Στο Περού, η παρασκευή και η απόλαυση του φαγητού έχουν πάρει πολιτικές διαστάσεις, που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον χιλιάδων νέων ανθρώπων. Χάρη σε μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων, το Περού δημιουργεί σήμερα, εξαιρετικούς παραγωγούς, σεφ, επιχειρηματίες και εστιατόρια, που ξεπερνούν τους 80.000.
Το ντοκιμαντέρ «Peru Sabe» καταγράφει αυτό το νόστιμο ταξίδι στην περουβιανή γαστρονομία, σχετικά με τον τρόπο που η τοπική γαστρονομία αποτέλεσε την τέλεια «συνταγή» για την τόνωση της ανάπτυξης της χώρας και έγινε σήμερα, ένα από τα βασικά στοιχεία του λαού του Περού.
Μετά την προβολή, θα κληρωθεί κι ένα ειδικό περουβιανό μενού από τους Natchef για 2 άτομα στο Breeder Feeder, ενώ το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί και στον κινηματογράφο Δαναός, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.
Πληροφορίες: Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, 210 7211073, είσοδος 6 ευρώ, στις 8 μ.μ.
<< Αρχική σελίδα