Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Νόστιμα μπιφτέκια σχάρας

Νόστιμα μπιφτέκια σχάρας
Το μπιφτέκι σχάρας οτι είναι ένα από τα πιό αγαπημένα και νόστιμα φαγητά! Το καλό μπιφτέκι πρεπει να είναι αφράτο και ζουμερό μια καλή συνταγή και το σωστό ψήσιμο παίζει σημαντικό ρόλο για να απολαύσουμε ένα υπέροχο μπιφτέκι!


Μερικές συμβουλές για το ψήσιμο στην σχάρα:
-Καθαρίζουμε πολύ καλά την σχάρα μας από τυχόν υπολείμματα!
-Καίμε στα κάρβουνα την σχάρα και με μία λεμονόκουπα την καθαρίζουμε.
-Αλέιφουμε ελαιόλαδο για να μήν μας κολλήσουν τα μπιφτέκια.
-Τοποθετούμε τα μπιφτέκια και δεν βιαζόμαστε να τα γυρίσουμε,πρέπει πρώτα να ψηθούν αρκετά ώστε να μήν μας κολλήσουν!Έτσι θα θωρακίσουν και θα διατηρήσουν όλα τους τα υγρά!
-Πρίν σερβίρετε τα μπιφτέκια αφήστε τα να σταθούν 5' λεπτά!

Τα υλικά μας (για 6 μπιφτέκια)
-600 gr. μοσχαρίσιο κιμά
-2 κρεμμύδια ξερά
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
-4-5 φύλλα μέντας ή δυόσμου
-1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
-2 κουταλιές της σούπας ξύδι
-4 κουταλιές της σούπας γάλα
-3 φέτες από μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού
-1 αυγό
-Θυμάρι. Ρίγανη. Κύμινο. Πάπρικα. Αλάτι. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας δούμε πώς φτιάχνονται
-Zητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά 2 ή ακόμη και 3 φορές από την μηχανή του κιμά.
-Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε κλά.
-Στο multi πολτοποιούμε τα κρεμμύδια,τον μαϊντανό,το σκόρδο,τα φύλλα μέντας μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
-Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε τουλάχιστον για 20-25 λεπτά (άν θέλουμε τέλεια μπιφτέκια). Ο κιμάς πρέπει να είναι μαλακός και συμπαγής!
-Αφήνουμε σκεπασμένο τον κιμά με μεμβράνη στο ψυγείο.
-Πλάθουμε 6 μπιφτέκια, με το δάχτυλό μας πιέζουμε από την μία πλευρά δημιουργώντας μία ελαφριά "λακκούβα".
-Αλείφουμε με λάδι,πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.
-Ψήνουμε τα μπιφτέκια και σερβίρουμε με την γαρνιτούρα της επιλογής μας!


 fytokomia.gr

Ετικέτες ,