Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Απίθανα γιουβαρλάκια στο φούρνο


Υλικά

1 κιλό βόειο κιμά
2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα ΑΒ
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
1 κρεμμύδι ξερό
2 λεμόνια
Αλεύρι
Δυόσμος, μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί (εκτός από το ελαιόλαδο) και πλάθουμε γιουβαρλάκια σε σχήμα μακρόστενο, όπως τα σουτζουκάκια. Τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε στη σειρά σε ένα βαθύ ταψί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στα γιουβαρλάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο νερό, το χυμό των λεμονιών και τα ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.




Πηγή: Γεύση – Newpost.gr 
biologikaorganikaproionta.com

Ετικέτες ,