Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Κορεάτικο τηγανητό κοτόπουλο, κοινώς KFC

Άκουγα κι εγώ KFC μα που να φανταστώ ότι σήμαινε Κορεάτικο τηγανητό κοτόπουλο!!!! Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω φάει ποτέ από fast food του είδους οπότε δεν έχω ιδέα τι γεύση έχει το KFC που πουλάνε αυτοί! Είδα τη συγκεκριμένη συνταγή σε βίντεο του αγαπημένου σεφ Τζον και είπα να τη δοκιμάσω! Δεν έχει κάτι το δύσκολο! Μου φάνηκε ωραιότατη και νοστιμότατη! Η μαρινάδα δηλαδή είναι κάτι που θα έφτιαχνα κι εγώ!!!! Για να δούμε λοιπόν το περιβόητο KFC πώς γίνεται και τρελαίνονται όλοι!!! Τώρα που το δοκίμασα κατάλαβα γιατί!!! Ν Ο Σ Τ Ι Μ Ο!!!! Προτείνω ανεπιφύλακτα αυτή τη συνταγή!!!
Κι απ΄ότι κατάλαβα ο σεφ κάνει λογοπαίγνιο με το Κ που εν αρχή ήταν Kentacky Fried Chicken, όχι δεν έχει καμία σχέση με Κορεάτικο φαγητό. Αλλά είναι το κάτι άλλο!!!! Και κρατώ την ονομασία που έδωσε ο σεφ!!!! Υλικά: Δεν δίνω ποσότητες, βάλτε όσο θέλετε και κανονίστε τα υπόλοιπα αναλογικά με τη συνταγή!
  • Κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο (εγώ έβαλα και στήθος)
Για τη μαρινάδα:
  • ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη
  • σκόρδο στον τρίφτη
  • αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τη γεύση
Για το κουρκούτι:
  • Αλεύρι που φουσκώνει ή αλεύρι με μπέϊκιν
  • λίγο κορν φλάουερ
  • λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη, λίγο πιπέρι
  • κρύο νερό
Τι κάνουμε:
  1. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από μπουκιές.
  2. Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τριμμένο στον τρίφτη το κρεμμύδι πρέπει όχι κομμένο κομματάκια με το μαχαίρι!
  3. Προσθέτουμε στο κοτόπουλο κρεμμύδι και σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί το λιγότερο 4 ώρες. Καλό είναι να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο αλλά και στις 4 ώρες γίνεται πάλι νόστιμο.
  4. Μετά το μαρινάρισμα λοιπόν, φτιάχνουμε το κουρκούτι με το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το κρύο νερό και αλάτι, πιπέρι. Κάνουμε ένα χυλό πολύ νερουλό, να τρέχει δηλαδή αν βάλουμε μέσα το δάχτυλό μας, γι” αυτό δεν σας δίνω ποσότητες! Κανονίστε μόνοι σας, πόσο κρέας θα χρησιμοποιήσετε και πόσο κουρκούτι.
  5. Βουτάμε όλο το κρέας μέσα στο κουρκούτι να πιάσει καλά παντού.
  6. Βάζουμε το λάδι στο κατσαρολάκι μας, αρκετό, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  7. Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε ένα ένα τα κομματάκια παίρνοντάς τα με το χέρι από το μπολ με το κουρκούτι.
  8. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά και βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
  9. Μόλις τηγανιστούν όλα για 5 λεπτά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο τέρμα, περιμένουμε λίγο να κάψει παραπάνω το λάδι και ξαναρίχνουμε μέσα τα κομμάτια!
  10. Τώρα θέλουν το πολύ 4 λεπτά τηγάνισμα ή ώσπου να τα δούμε να πάρουν χρώμα ξεροτηγανισμένου!
  11. Τα βγάζουμε μόλις ειναι έτοιμα πάλι σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
  12. Συνοδεύουμε με σαλάτα, τηγανιτές πατάτες, ρύζι πιλάφι, και ένα ντιπ με άρωμα της αρεσκείας μας για να βουτάμε τα κομμάτια KFC!!!! Εγώ έκανα μαγιονέζα κι έβαλα λίγο κάρυ μέσα!
Το βίντεο της συνταγής στα αγγλικά στον παρακάτω σύνδεσμο: http://youtu.be/0ae2lDFjCSE


Πηγή: Η απόλαυση της βρώσης 
biologikaorganikaproionta.com »

Ετικέτες ,