Προετοιμασία: 10-15 λεπτά
Υλικά
- Γαρίδες 500 γρ καθαρισμένες μόνο με τις ουρές τους
- Ανάμεικτα λαχανικά 500 γρ του εμπορίου
- Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- Κρεμμύδια ξερά 1 1/2 τεμ κομμένα λωρίδες
- Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Πάπρικα καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού ή μία πιπερίτσα καυτερή
- Πατάτες 4 τεμ
- Ούζο 2 σφηνάκια
- Τζίντζερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι - πιπέρι
- Νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό
- Πορτοκάλι 1 τεμ τον χυμό του
- Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του
Οδηγίες
Πλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε να
στραγγίξουν (μπορούμε να τις αφήσουμε με τις ουρές ή να τις καθαρίσουμε
τελείως).Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια ,τα πλένουμε τα κόβουμε σε λωρίδες,
καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες , τις
πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Βάζουμε σε κατσαρόλα το
ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα,
την πάπρικα γλυκιά και καυτερή ή την καυτερή πιπερίτσα,τις πατάτες και
τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά και
συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμισθεί
και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το τζίντζερ, το κάρυ ανακατεύουμε και
προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό μας. Χαμηλώνουμε την
φωτιά,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό μας,
περίπου για 18 με 20 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε το χυμό
πορτοκαλιού και λεμονιού, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2-3 λεπτά,
προσθέτουμε τις γαρίδες , κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευθούν και οι
γαρίδες με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για άλλα 6 -7 λεπτά περίπου
(οι γαρίδες δεν θέλουν περισσότερο). Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό
αλλά τρώγεται και κρύο.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα