Κέικ με νεκταρίνια
Υλικά
- Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 500 γρ κοσκινισμένη
- Ζάχαρη 250 γρ
- Ηλιέλαιο 200 ml
- Γάλα 150 ml
- Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι γλυκού
- Σόδα φαγητού 1 κουταλάκι γλυκού
- Βανίλια 1 τεμ
- Πορτοκάλια 2 τεμ χυμό και ξύσμα
- Λεμόνι 1 τεμ χυμό και ξύσμα
- Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού
- Νεκταρίνια 2 τεμ κομμένα σε φέτες
Οδηγίες
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τα νεκταρίνια, τα χτυπάμε καλά με το μίξερ κι αν είναι πηχτό το μείγμα μας αραιώνουμε με χυμό πορτοκαλιού. Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα νεκταρίνια, τα στρώνουμε πάνω από το μείγμα, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη τα νεκταρίνια και με λίγη κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά (δοκιμάζουμε και με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο). Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.*Κατά τους χειμερινούς μήνες που δεν υπάρχουν νεκταρίνια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ροδάκινο κομπόστα.
<< Αρχική σελίδα