Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, ενόψει της καταιγίδας «Φρανκ».Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της βρετανικής μετεωρολογικής

υπηρεσίας, το ακραίο καιρικό φαινόμενο αναμένεται να χτυπήσει τα ήδη δοκιμασμένα από τις πλημμύρες βρετανικά νησιά.
Μετά τις πρόσφατες «επιθέσεις» από τις καταιγίδες «Εύα» και «Ντέσμοντ», οι μετεωρολόγοι τώρα προειδοποιούν για την επικείμενη έλευση της καταιγίδας «Φρανκ» που πρόκειται να πλήξει τις βορειοδυτικές περιοχές τις Βρετανίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι ήδη επιβαρυμένες περιοχές της Κάμπρια, του Λάνκασιερ, το ευρύτερο Μάντσεστερ και Γιόρκσαϊρ, παρά το γεγονός ότι έχουν μετατραπεί σε απέραντες λασπωμένες λίμνες τις τελευταίες μέρες, έλαβαν εκ νέου 9 ειδοποιήσεις «κόκκινου» συναγερμού ενόψει της καταιγίδας « Φρανκ».
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Πρακτορείο Προστασίας Περιβάλλοντος της Σκωτίας, η καταιγίδα «Φρανκ» αναμένεται να πλημμυρίσει εκ νέου τη Σκωτία, ενώ και η Ουαλία έχει προετοιμαστεί για το σφοδρό χτύπημα. Σε ανάλογη κινητοποίηση έχει προχωρήσει και η Ιρλανδία, με τους δημοσίους λειτουργούς να ανακοινώνουν πως αναμένονται πολύ ισχυροί άνεμοι που θα συνοδεύονται από εκτεταμένη βροχόπτωση.
Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της βρετανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, τα επίπεδα βροχόπτωσης που δέχτηκαν η Κάμπρια, το Λάνκασιερ και το Γιόρκσαϊρ ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ η έλευση της καταιγίδας «Φρανκ» αναμένεται να ανεβάσει το κόστος των καταστροφών από τις πλημμύρες πάνω από τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.



www.cnn.gr/pentapostagma.gr