Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Τηγανητό κουλούρι Θεσσαλονίκης με τυρί και αυγό

ΥΛΙΚΑ

Για 1 κουλούρι
1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
2 φέτες μορταδέλα
1 αυγό
1-2 κ.σ. ARLA φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά
50 γρ. τυρί μοτσαρέλλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο LURPAK
αλάτι - πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι
πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κουλούρι στη μέση και το τηγανίζουμε ελαφρώς, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να γίνει τραγανό.
Στη συνέχεια γυρίζουμε το κουλούρι με την ψίχα προς τα πάνω, αλείφουμε με το φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά και βάζουμε την μορταδέλα πάνω στο μισό κουλούρι.
Ρίχνουμε από πάνω λίγη τριμμένη mozzarella και κλείνουμε με το άλλο μισό κουλούρι.
Ψήνουμε το κουλούρι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα και να λιώσει το τυρί και το αφήνουμε με το πάνω μέρος του κουλουριού.
Ρίχνουμε το αβγό στη μέση του κουλουριού, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ψηθεί το αβγό.
Ρίχνουμε από πάνω λίγη ακόμα τριμμένη mozzarella, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο, πάπρικα και σερβίρουμε.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Ετικέτες ,