Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Πως επιδρούν τα χρώματα του δωματίου στο μωρό σας


Συνδυασμοί χρωμάτων: Πως επιδρούν τα χρώματα στο μωρό σας

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, τα νεογέννητα μωρά τις πρώτες μέρες αναγνωρίζουν μόνο τα πολύ έντονα χρώματα. Αντικείμενα και πρόσωπα διακρίνουν μόνο σε ακτίνα 20-25 εκ., ωστόσο αυτό διαρκεί πολύ λίγο. Με τον καιρό αναγνωρίζουν τα παστέλ χρώματα, και μάλιστα αυτά επιδρούν με θετικό τρόπο πάνω τους.
Δείτε παρακάτω ποια χρώματα να προτιμήσετε και ποια να αποφύγετε.

1. Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί είναι ένα πολύ άνετο και φιλικό χρώμα, και δίνει μια φιλόξενη αίσθηση στο βρεφικό δωμάτιο. Είναι ένα χρώμα που τα διεγείρει και αυξάνει την ανάγκη τους για επικοινωνία και παιχνίδι. Καλό είναι, βέβαια, να μην είναι όλο το δωμάτιο πορτοκαλί, γιατί μπορεί να του στερήσει ώρες από τον ύπνο του. Επιλέξτε το για μικρές επιφάνειες και διακοσμητικά, όπως ράφια, χαλιά και κάδρα.
Πορτοκαλί βρεφικό δωμάτιο.

2. Ροζ

Ένα χρώμα που αντιπροσωπεύει το θηλυκό φύλο, και όλα τα μικρά κοριτσάκια το αγαπούν. Το ροζ είναι ένα χαλαρωτικό και κατευναστικό χρώμα, για τα μωρά με… έντονα νεύρα.
Ροζ βρεφικό δωμάτιο.

3. Καφέ

Το καφέ είναι ένα γήινο χρώμα, και συμβολίζει την ένωση με τη γη και το φυσικό κόσμο. Είναι πολύ ζεστό για το βρεφικό υπνοδωμάτιο αν επιλέξτε ανοιχτούς τόνους του μπεζ-καφέ.
Καφέ βρεφικό δωμάτιο.

4. Μπλε

Το μπλε είναι ένα κατευναστικό χρώμα και είναι ιδανικό για δωμάτια με πολύ φως. Επιπλέον το μπλε ως χρώμα επιβραδύνει την όρεξη. Επομένως εάν έχετε ένα υπέρβαρο παιδί μπορείτε να βάψετε το δωμάτιο του μπλε.
Μπλε βρεφικό δωμάτιο.

5. Πράσινο

Ένα από τα πιο χαλαρωτικά χρώματα, καθώς προσφέρει την ηρεμία της φύσης και παράλληλα τη ζωντάνια που θέλει ένα μωράκι λόγω του κίτρινου που κρύβει στη σύνθεσή του. Είναι επίσης ένα αναζωογονητικό χρώμα.
Πράσινο βρεφικό δωμάτιο.
Προσοχή! Όχι πολύ έντονο πράσινο γιατί θα έχει πολύ κίτρινο και θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα.

6. Μωβ

Το μωβ ανέκαθεν ήταν ένα πολύ αριστοκρατικό χρώμα. Προτιμήστε παστέλ αποχρώσεις, όπως λιλά ή λεβάντα, καθώς ηρεμούν το μωρό, και αποφύγετε τις πιο σκούρες αποχρώσεις του.
Μωβ βρεφικό δωμάτιο.

7. Λευκό

Πρόκειται για ένα καθαρό και αγγελικό χρώμα, καθώς συνδέεται με την αθωότητα και προσφέρει μια ήρεμη ατμόσφαιρα για το μωρό. Μπορείτε αν θέλετε να το συνδυάσετε με άλλα παλ χρώματα για να μην είναι βαρετό.
Λευκό βρεφικό δωμάτιο.

Extra tips!

  • Αποφύγετε το κίτρινο σε μεγάλες επιφάνειες και πολύ κοντά στο οπτικό του πεδίο γιατί κάνει τα μωρά να κλαίνε περισσότερο.
  • Δεν συνιστάται το κόκκινο για το βρεφικό δωμάτιο. Διότι αυτό το χρώμα συνδέεται με την επιθετικότητα, την ανικανότητα και δημιουργεί πονοκεφάλους.
  •  https://reconsblog.gr

Ετικέτες ,