Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Απίστευτο! Σε ποια εταιρεία κολοσσό υπάλληλοι προσλαμβάνονται και απολύονται από ρομπότ

Τι θα λέγατε αν ο προϊστάμενός σας ήταν ρομποτ;
Κι όμως είναι τα ρομπότ στην Amazon που αποφασίζουν ποιος παίρνει δουλειά. Με βάση τους
αλγόριθμους απόδοσης, τα ρομπότ αποφασίζουν επίσης ποιος απολύεται.
Η Amazon.com, Inc είναι εταιρεία, η μεγαλύτερη στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου και μια από τις πρώτες που βασίστηκε στο Διαδίκτυο για την παροχή των υπηρεσιών της με γνώμονα τις πραγματικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών
Λογισμικό και αλγόριθμοι χρησιμοποιούνται για την προβολή, τη μίσθωση, την εκχώρηση και τον τερματισμό των εργαζομένων στην Amazon. Για τους κατώτερης αμοιβής υπαλλήλους, έχει έρθει η εποχή των Κυρίαρχων Ρομπότ!
Εκατομμύρια χαμηλόμισθων εργαζομένων ζουν και εξαρτώνται όλο και περισσότερο με βάση λογισμικό και αλγόριθμους. Αυτό αποδείχθηκε έντονα από μια έκθεση την περασμένη εβδομάδα που αναφέρει ότι η Amazon.com παρακολουθεί την παραγωγικότητα των υπαλλήλων της και τακτικά απολύει όσους είναι «αντιπαραγωγικοί», και μάλιστα οι αποφάσεις λαμβάνονται με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

«Το σύστημα της Amazon παρακολουθεί τα ποσοστά της παραγωγικότητας κάθε μεμονωμένου συνεργάτη και παράγει αυτόματα τυχόν προειδοποιήσεις ή τερματισμούς σχετικά με την ποιότητα ή την παραγωγικότητα χωρίς τη συμβολή των εποπτών», ανέφερε μια δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί την Amazon σε επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων.
Αφορμή ήταν η καταγγελία πως η Amazon είχε απολύσει έναν υπάλληλο από ένα κέντρο εκπλήρωσης στη Baltimore . Η Amazon δήλωσε ότι ο εργαζόμενος απολύθηκε επειδή δεν κατάφερε να επιτύχει στόχους παραγωγικότητας.
Ίσως ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν το λογισμικό χρησιμοποιηθεί για να απολύει ανθρώπους. Στο χώρο εργασίας, «η εξελιγμένη τεχνολογία για την παρακολούθηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων σε μια στιγμή ανά λεπτό ή ακόμη και δευτερόλεπτα είναι απίστευτα διαδεδομένη», λέει ο Ian Larkin, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες που ειδικεύεται στο ανθρώπινο δυναμικό .
Οι υπηρεσίες βιομηχανικών πλυντηρίων παρακολουθούν πόσα δευτερόλεπτα χρειάζονται για να  πλυμένο πουκάμισο. οι υπολογιστές παρακολουθούν την ταχύτητα των μεταφορέων, τις αλλαγές ταχύτητας και τις στροφές του κινητήρα ανά λεπτό. Και ανάλογα συστήματα σε μεγάλους πωλητές λιανικής πώλησης αναφέρουν εάν ο ταμίας σαρώνει στοιχεία αρκετά γρήγορα για να καλύψει έναν προκαθορισμένο στόχο. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τα αποτελέσματα μοιράζονται σε πραγματικό χρόνο με τον εργαζόμενο και χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της παραμονής ή της απόλυσής του, λέει ο κ. Larkin.
Οι υπάλληλοι της Amazon έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως και καταγγέλουν ότι παρακολουθούνται συνεχώς – ακόμη και ότι έχουν μετρηθεί και τα διαλείμματα στο μπάνιο – προκειμένου να τηρούν τους συνεχώς αυξανόμενους δείκτες παραγωγικότητας. Δεν υπάρχουν δημόσια στοιχεία για να διαπιστωθεί εάν τέτοιες καταγγελίες είναι περισσότερο ή λιγότερο συχνές στην Amazon. Η εταιρεία αναφέρει ότι περίπου 300 εργαζόμενοι – περίπου το 10% του επιπέδου απασχόλησης του κέντρου της Βαλτιμόρης – απολύθηκαν για λόγους παραγωγικότητας.
Ο Μεγάλος Αδελφός παρακολουθεί…
Εκτός από την κυβέρνηση που θέλει να ξέρει ό, τι κάνετε, έτσι και οι εργοδότες και εσχάτως και τα ρομπότ τους.
Αυτά τα ρομπότ δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο παρά μόνο για την απόδοση.
Εάν υποτίθεται ότι χειρίζεστε x πακέτα ανά λεπτό, και δυσκολεύεστε, αντίο.

 https://www.pentapostagma.gr

Ετικέτες ,