Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Πως να απλώσεις το make up για πορσελάνινο δέρμα και τέλεια κάλυψη


Πως απλώνω το makeup

Το make up, γνωστό και ως foundation, αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία του μακιγιάζ για πορσελάνινο δέρμα. Η εφαρμογή του δημιουργεί μια λεία και ομοιόμορφη βάση για το υπόλοιπο
μακιγιάζ, κρύβοντας μικροατέλειες όπως τα σπυράκια.

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε τα διάφορα είδη foundation που υπάρχουν και ποιο είναι το καλύτερο make up για κάθε επιδερμίδα.
Σειρά έχει λοιπόν η επιλογή του ιδανικού χρώματος, καθώς και το πως απλώνουμε το μέικ απ για να πετύχουμε τέλεια κάλυψη.
Συνεχίστε το διάβασμα παρακάτω για να ανακαλύψετε όλα τα μυστικά σχετικά με την εφαρμογή του.

Τι χρώμα μέικ απ μου ταιριάζει;

Η επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης foundation είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξετε. Ένα πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό χρώμα μπορεί να καταστρέψει πλήρως το μακιγιάζ σας.
Οι δυο παράγοντες που πρέπει να δώσετε βάση για την σωστή επιλογή της απόχρωσης μέικ απ είναι ο τόνος της επιδερμίδας σας και το πόσο ανοιχτόχρωμη ή σκούρα είναι αυτή.
Προκειμένου να βρείτε τον τόνο του δέρματος σας, κοιτάξετε το εσωτερικό μέρος του καρπού σας.
Ψυχρός τόνος: Η επιδερμίδα διαθέτει μεγαλύτερες ποσότητες κόκκινης ή μπλε χροιάς, οι φλέβες φαίνονται μπλε και την κολακεύουν τα ασημένια κοσμήματα.
Θερμός τόνος: Το δέρμα είναι πιο κίτρινο, κάνοντας τις φλέβες να φαίνονται πράσινες και του ταιριάζουν πιο πολύ τα χρυσά κοσμήματα.
Ουδέτερος τόνος: Ουσιαστικά η επιδερμίδα είναι είτε μπεζ ή με μια δόση πορτοκαλί και έχει ένα ενδιάμεσο χρώμα φλεβών. Επομένως, του πηγαίνουν εξίσου τα χρυσά, αλλά και τα ασημένια κοσμήματα.
Χρώματα makeup
Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουρη, ζητήστε βοήθεια από κάποιον ειδικό που θα βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών.
Γνωρίζοντας τον τόνο της επιδερμίδας σας, σειρά έχει να βρείτε την ιδανική απόχρωση foundation. Αυτή δηλαδή που θα δημιουργεί ένα φυσικό αποτέλεσμα και δεν θα ξεχωρίζει από το υπόλοιπο σώμα.
Αν έχετε ψυχρό τόνο, επιλέξτε μέικ απ με βάση το κόκκινο, ροζ ή μπλε, όπως πχ porcelain, sable, cocoa και rose. Για θερμή επιδερμίδα προτιμήστε make up βασισμένα στο χρυσό και το κίτρινο, όπως πχ beige, caramel, chestnut, golden και tan. Τέλος, για ουδέτερο δέρμα κατάλληλες είναι οι ivory, nude, praline και buff αποχρώσεις.
Προκειμένου να βρείτε όμως το καταλληλότερο χρώμα θα πρέπει να το τεστάρετε στην επιδερμίδα σας και το καλύτερο σημείο είναι στη γραμμή του σαγονιού. Απλώστε το ελαφρώς και κοιτάξτε τον καθρέφτη από λίγο μακριά. Κατά προτίμηση σε φυσικό φως. Η απόχρωση του foundation που δείχνει να εξαφανίζεται είναι αυτή που σας ταιριάζει.

Πήρα λάθος απόχρωση make up. Πως να ανοίξω / σκουρύνω το χρώμα του;

Σε όλες μας έχει συμβεί, αλλά η αγορά δεν χρειάζεται να καταλήξει στα σκουπίδια. Υπάρχουν απλοί τρόποι να διορθώσουμε το χρώμα του μέικ απ:
– Απλά κάντε μείξη με κάποιο άλλο makeup ή με το κονσίλερ σας για να πετύχετε τη σωστή απόχρωση.
– Στα καταστήματα καλλυντικών μπορείτε να βρείτε ειδικά foundation mixer που προσαρμόζουν τον τόνο. Αναμείξτε τα με το λάθος χρώμα μέικ απ για να διορθωθεί.
– Μπορείτε ακόμη να ανοίξετε το χρώμα προσθέτοντας στο makeup λίγο πράιμερ ή ενυδατική κρέμα. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική και για την προσαρμογή του χρώματος ανάλογα με την εποχή (καλοκαιρινό μαύρισμα).

Πως απλώνω το μέικ απ στο πρόσωπο μου;

Ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε τα πιο ποιοτικά και ακριβά καλυπτικά make up, σε περίπτωση που δεν γίνεται σωστά η εφαρμογή τους, το αποτέλεσμα μπορεί να μην δείχνει φυσικό. Θα πρέπει λοιπόν να πειραματιστείτε λίγο με την βάση του μακιγιάζ και να δοκιμάσετε να την απλώσετε με ένα πινέλο μέικ απ, ένα σφουγγαράκι ή και με τα χέρια, μέχρι να βρείτε την πιο βολική για εσάς μέθοδο που θα σας χαρίσει πορσελάνινο δέρμα.

Προετοιμασία επιδερμίδας για την χρήση foundation

Ασχέτως με τον τρόπο εφαρμογής, μεγάλη σημασία έχει και η προετοιμασία της επιδερμίδας με τα παρακάτω βήματα.
  • Φροντίστε να πλύνετε καλά το πρόσωπο σας, να το ενυδατώσετε σε βάθος και να βάλετε την αντιηλιακή σας κρέμα. Ο λόγος είναι πως το μέικ απ δεν δείχνει όμορφο και φυσικό σε ένα αφυδατωμένο δέρμα.
  • Προαιρετικά, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα primer προσώπου ή ματιών για να κρύψετε τους πόρους, να κάνετε πιο λεία την επιδερμίδα και να αυξήσετε τη διάρκεια του μακιγιάζ. Αν χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο προϊόν, θα πρέπει να περιμένετε 5 λεπτά για να στεγνώσει η ενυδατική σας, να εφαρμόσετε το πράιμερ, να απορροφηθεί και να απλώσετε το makeup μετά από 5 λεπτά.
  • Κάποιοι ειδικοί προτείνουν να ξεκινάμε με το concealer. Αν όμως δεν πρόκειται για κάποιον χρωματιστό κορέκτορα, μπορείτε να ξεκινήσετε με το μέικ απ και στη συνέχεια να εφαρμόσετε το κονσίλερ ή να το παραλείψετε εφόσον δεν είναι αναγκαίο.
  • Σε περίπτωση χρήσης κρεμώδους ή υγρού foundation, ειδικά αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή ή μεικτή, μην αμελήσετε να κλειδώσετε το look σας με λίγη πούδρα. Έτσι αυξάνεται η διάρκεια του μέικαπ και μειώνεται η υπερβολική γυαλάδα.

Εφαρμογή μέικ απ με ίσιο πινέλο

Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να προσφέρει ελαφριά, αλλά και υψηλή κάλυψη, χρησιμοποιώντας όλα τα είδη foundation (από τα πιο υγρά μέχρι τα πιο κρεμώδη).
  1. Ξεκινήστε βουτώντας το πινέλο στο make up της αρεσκείας σας. Φροντίστε όμως να μην έχει πολύ μεγάλη ποσότητα προϊόντος.
  2. Απλώστε το μέικ απ με καθοδικές κινήσεις παράλληλα με τη γραμμή των μαλλιών μέχρι να καλύψετε ελαφριά όλο το πρόσωπο.
  3. Στην περιοχή του μετώπου, είναι προτιμότερο να κάνετε κινήσεις από τη μέση προς τα πλάγια.
  4. Μόλις ολοκληρώσετε την ελαφριά κάλυψη του δέρματος, απλώστε καλύτερα το προϊόν στα σημεία όπου έχουν δημιουργηθεί γραμμές κλπ με τα δάχτυλα ή ένα σφουγγάρι.
  5. Σε περίπτωση που θέλετε να καλύψετε περισσότερο κάποια σημεία του προσώπου σας, χρησιμοποιήστε και πάλι το ίδιο πινέλο, αλλά απλώστε το προϊόν με ταμποναριστές κινήσεις.

Πως απλώνουμε το υγρό foundation με ένα Duo Fiber Stippling Brush

Τα πινέλα αυτά, με το φλατ και κυκλικό τελείωμα που συνήθως είναι φτιαγμένα από δυο διαφορετικά είδη τρίχας, είναι πολύ δημοφιλή για την εφαρμογή του υγρού μέικ απ. Η χρήση τους προσφέρει λεπτή και φυσική κάλυψη.
  1. Ξεκινήστε βουτώντας το πινέλο στο καλυπτικό προϊόν, παίρνοντας πολύ λίγη ποσότητα.
  2. Απλώστε με ταμποναριστές κινήσεις το foundation στα ζυγωματικά, το πηγούνι, τη μύτη και το μέτωπο.
  3. Μετά με καθοδικές κυκλικές κινήσεις, απλώστε το make up στο υπόλοιπο πρόσωπο.
  4. Αν σε κάποια σημεία χρειαστεί μεγαλύτερη κάλυψη, απλά επανέρχεστε σε αυτά με το πινέλο και προσθέτετε λίγο ακόμη προϊόν.

Εφαρμογή makeup με σφουγγαράκι ή beauty blender

Beauty blender - Σφουγγαράκια μακιγιάζ
Τα beauty blenders και τα σφουγγαράκια μέικ απ γενικότερα είναι ιδανικά για την εφαρμογή του υγρού ή κρεμώδους foundation. Η χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή κάλυψη, εξυπηρετώντας έτσι τις ανάγκες κάθε γυναίκας για πορσελάνινο δέρμα.
Σε γενικές γραμμές πάντως τα beauty blenders σε σχήμα σταγόνας βοηθούν για πιο λεία κάλυψη σε σχέση με τα ορθογώνια σφουγγαράκια.
  • Πριν ξεκινήσετε να απλώνετε το makeup σας, βρέξτε το σφουγγαράκι και στραγγίξτε το καλά. Η υγρασία που παγιδεύει στο εσωτερικό του θα αποτρέψει την απορρόφηση του foundation και θα διατηρήσει το δέρμα ενυδατωμένο.
  • Αφού το βρέξετε, αρχίστε να απλώνετε το μέικ απ σας με ταμποναριστές κινήσεις. Με αυτό τον τρόπο, θα πετύχετε πολύ καλή κάλυψη χωρίς ιδιαίτερο blending.
Η πολύ απλή και αποτελεσματική αυτή διαδικασία θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Απλώνοντας το υγρό ή κρεμώδες μέικαπ με τα δάχτυλα

  1. Αρχικά πλύντε τα χέρια σας προκειμένου να αποφευχθεί η μεταφορά μικροβίων στην επιδερμίδα του προσώπου σας.
  2. Πάρτε μια μικρή ποσότητα προϊόντος στο μέγεθος μπιζελιού και τρίψτε το ανάμεσα στις άκρες των δαχτύλων σας.
  3. Απλώστε απαλά το makeup με καθοδικές κινήσεις, ξεκινώντας από την μέση του προσώπου και πηγαίνοντας προς τα έξω. Η θερμότητα των δαχτύλων διατηρεί το foundation ρευστό.
  4. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε μια ελαφριά κάλυψη. Αν θέλετε υψηλότερη, επαναλάβετε την διαδικασία ή καλύψτε μόνο τα σημεία που σας ενδιαφέρουν με ταμποναριστές κινήσεις.

Πως απλώνουμε ένα μέικ απ πούδρα με πινέλο για ελαφριά κάλυψη

Είναι εύκολο να κοντρολάρετε το πόσο ελαφριά ή υψηλή κάλυψη θα πετύχετε με το foundation σε μορφή πούδρας. Βέβαια, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως το αποτέλεσμα δεν μπορεί να φτάσει τον συνδυασμό του υγρού μέικαπ με την πούδρα.
  1. Ξεκινήστε βάζοντας λίγη πούδρα στο καπάκι του δοχείου.
  2. Βυθίστε ένα φλατ πινέλο μέικ απ στην σκόνη και στριφογυρίστε το λίγο για να πάει το προϊόν σε όλες τις τρίχες.
  3. Τινάξτε το πινέλο ελαφρώς για να φύγει η περίσσεια πούδρας.
  4. Με μικρές, κυκλικές και καθοδικές κινήσεις εφαρμόστε το makeup πούδρας σε όλο το πρόσωπο.
  5. Μόλις τελειώσετε, πάρτε ένα καθαρό πινέλο και τινάξτε την επιπλέον σκόνη από το δέρμα σας.
  6. Προκειμένου να καλύψετε τα σημεία που χρειάζονται περισσότερη προσοχή, πάρτε ένα μικρό πινέλο και εφαρμόστε ταμποναριστά λίγη ακόμη πούδρα.

Περισσότερα make up tips για τη χρήση του foundation

  • Αν θέλετε η βάση του μακιγιάζ σας να είναι λεία και ελαφριά, μην αμελήσετε τη χρήση ενός primer πριν την εφαρμογή της. Εφόσον επιλέξετε ένα makeup με βάση το νερό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και ένα πράιμερ με νερό. Αντίστοιχα και με τα προϊόντα που περιέχουν σιλικόνη.
  • Τελείωσε η βάση της σκιάς ματιών; Χρησιμοποιήστε λίγο υγρό ή κρεμώδες foundation. Θα βοηθήσει για μεγαλύτερη διάρκεια του μακιγιάζ ματιών σας.
  • Το foundation αποτελεί το μαγικό όπλο που σβήνει ατέλειες στο μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε το λοιπόν με τη βοήθεια μιας μπατονέτας ή ενός λεπτού πινέλου για να τελειοποιήσετε μικρές λεπτομέρειες, όπως το περίγραμμα του κραγιόν, τη γραμμή του eyeliner κλπ.
  • Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε να ασφαλίζετε το μέικ απ σας με μια πούδρα, κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις. Η πίεση που ασκείται βοηθά τη βάση να σταθεροποιηθεί και να μην φύγει.
  • Για καλύτερο αποτέλεσμα ψεκάστε ένα προϊόν σταθεροποίησης του μακιγιάζ.
  • Το μέικαπ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να κάνετε contouring, όπως η Kardashian. Αρκεί να επιλέξετε ένα προϊόν 3-4 τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σας για τις σκιάσεις και 3-4 τόνους πιο ανοιχτό για το highlighting.
Ακολουθούν δυο βίντεο με τα Do’s και τα Don’ts στην εφαρμογή του makeup για πορσελάνινο δέρμα.





 https://www.beautetinkyriaki.gr

Ετικέτες ,