Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Πίτσα με Κοτόπουλο & πεπερονι

Αντί για πεπερόνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σουτζούκι.

Υλικά
Για Πίτσα με Κοτόπουλο & πεπερονι
2 φρέσκες ντοµάτες ψιλοκοµµένες
2 φρέσκες ντοµάτες κοµµένες σε ψιλές φέτες
6 φέτες γαλοπούλας
πεπερόνι
Στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/3 κονσέρβα µανιτάρια
350 γραµµ. τυρί γκούντα τριµµένο
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
Για τη ζύμη
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι χλιαρό νερό
3/4 νεροπότηρο ελαιόλαδο
1 κ.γ. µαγιά
1 κ.γ. αλάτι

Προετοιμασία

ΖΥΜΗ: Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνουµε το αλεύρι, τη µαγιά, το αλάτι και, στη συνέχεια, προσθέτουµε το νερό και το λάδι. Ανακατεύουµε µε το κουτάλι και όταν γίνουν ένα ενιαίο µείγµα συνεχίζουµε µε το χέρι µέχρι να γίνει ζύµη και να µην κολλάει. Την πλάθουµε σε σχήµα µπάλας και την αφήνουµε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου, σκεπάζοντάς τη µε µία πετσέτα. Έπειτα την τοποθετούµε στο ταψί, καλύπτοντας την επιφάνειά του και τη βάζουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Καλύπτουµε τη ζύµη µε τις ψιλοκοµµένες ντοµάτες και πασπαλίζουµε µε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Κατόπιν, τοποθετούµε πάνω τις φέτες γαλοπούλας, το πεπερόνι, το κοτόπουλο, τα µανιτάρια (αφού τα στραγγίσουµε), σκεπάζουµε τα υλικά µε το τριµµένο τυρί γκούντα και στο τέλος τοποθετούµε τις φέτες από τις ντομάτες. Βάζουµε την πίτσα στο φούρνο στους 180°C και ψήνουµε για 25 µε 30 λεπτά.



myself.gr/on-news.gr