Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Σπόροι που μπορείτε να φυτέψετε στο μπαλκόνι ή στον κήπο


Μάθετε ποιοι είναι οι κατάλληλοι σπόροι για να φυτέψετε στο μπαλκόνι ή στον κήπο και πάρτε ιδέες για το σπίτι για μια πράσινη διακόσμηση.

Μάθετε ποιοι είναι οι κατάλληλοι σπόροι για να φυτέψετε στο μπαλκόνι ή στον κήπο. Και, πάρτε ιδέες για το σπίτι για μια πράσινη διακόσμηση.

Στον ελεύθερό σας χρόνο ασχολείστε με την κηπουρική και γενικά με τα φυτά; Τότε θα γνωρίζεται ότι υπάρχουν και σπάνια φυτά που ξεχωρίζουν για το χρώμα και την εμφάνισή τους.
Βρήκαμε 10 σπόρους που μπορείτε να φυτέψετε είτε στο κήπο , είτε στην βεράντα σας. Παρόλο που είναι ιδιαίτερα και ασυνήθιστα μπορούν πολύ εύκολα να μετατρέψουν ακόμα και το τραπέζι του δείπνου σε ένα πολύχρωμο σκηνικό.

Δείτε παρακάτω τους πιο ιδιαίτερους σπόρους και πάρτε ιδέες για το δικό σας σπίτι.

#1 Αγγουροκάρπουζο: Σίγουρα, με μια πρώτη μάτια να μοιάζουν με μικροσκοπικά καρπούζια. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ένα υβριδικό φρούτο μεταξύ αγγουριού και καρπουζιού.
Αγγουροκάρπουζο.
Ο συγκεκριμένος σπόρος ταιριάζει πάρα πολύ στις σαλάτες.
#2 Ροζ καλαμπόκι: Μια όμορφη ιδέα για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι ή την βεράντας σας, ή ακόμα καλύτερα να φτιάξετε ροζ ποπ κορν.
Ροζ καλαμπόκι.
#3 Ροζ κολοκύθα: Η κολοκύθα αυτή χρησιμοποιήθηκε και ως μέρος καμπάνιας για την ενημέρωση του καρκίνου του μαστού.
Ροζ κολοκύθα.
Γνωστή και σαν «πορσελάνινη κούκλα».
#4 Ροζ ηλιοτρόπιο: Το ηλιοτρόπιο είναι ένα φυτό που είναι πανέμορφο από μόνο του, και γίνεται ακόμα πιο όμορφο όταν φυτρώνεις σε ροζ αποχρώσεις. Συνδυάστε το με κίτρινο και για μια εντυπωσιακή διακόσμηση κήπου ή μπαλκονιού.
Ροζ ηλιοτρόπιο.
#5 Μωβ μπρόκολοΣε όσους αρέσουν τα λαχανικά αυτός ο σπόρος είναι ιδανικός. Τρώγεται όπως το κλασικό μπρόκολο και έχει την ίδια διατροφική αξία.
Μωβ μπρόκολο.
#6 Μωβ λαχανάκια Βρυξελλών: Τα συγκεκριμένα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν την ίδια γεύση με τα πράσινα.
Μωβ λαχανάκια Βρυξελλών.
Τα μωβ λαχανάκια Βρυξελλών  θα δώσουν στην πράσινη σαλάτα σας το χρώμα που λείπει.
#7 Μωβ κουνουπίδι: Μια γλυκιά ποικιλία κουνουπιδιού η οποία είναι πεντανόστιμη είτε βραστή είτε ωμή.
Μωβ κουνουπίδι.
#8 Καρότα ουράνιο τόξο: Ο συγκεκριμένος σπόρος υπάρχει από τον 16ο αιώνα. Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο όμορφα θα είναι κομμένα σε σαλάτα και να είστε σίγουροι ότι θα πείσουν ακόμα και τους πιο μικρούς φίλους για να φάνε λαχανικά.
Καρότα ουράνιο τόξο.
#9 Μπρόκολο ρομανέσκο: Η ποικιλία αυτή είναι γνωστή από τον 16ο αιώνα, ωστόσο δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το κλασικό μπρόκολο, πράγμα το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο.
Μπρόκολο ρομανέσκο.
#10 Strawberry corn: Φτιάξτε κόκκινο ποπ κορν με αυτό το καλαμπόκι σε σχήμα και χρώμα φράουλας και χρησιμοποιήστε το ως διακοσμητικό αν θέλετε να δώσετε στον χώρο σας χρώμα.
Strawberry corn.


https://www.recons.gr

Ετικέτες ,