Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

«Παρών» (και) ο Ταραντίνο στο Φεστιβάλ των Καννών

once-upon-a-time-in-hollywood

Με επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ η ταινία «Once Upon A Time In Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο προστίθεται στις ταινίες του διαγωνιστικού.

Με την ανακοίνωση του Διαγωνιστικού Προγράμματος του 72ου Φεστιβάλ Καννών είδαμε όλα τα δυνατά, και αναμενόμενα, ονόματα να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τις Κάννες. Ένα μονάχα έλειπε, αυτό του Κουέντιν Ταραντίνο ο οποίος ολοκληρώνει αυτή την περίοδο την ένατη ταινία του.
Στη συνέντευξη τύπου που είχαν δώσει ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Πιερ Λεσκιούρ μαζί με τον Διευθυντή Τιερί Φρεμό, είχαμε μάθει πως ο Ταραντίνο ήθελε πολύ να προλάβει τις Κάννες. Η συμμετοχή του, ωστόσο, κολλούσε γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί το μοντάζ της νέας του ταινίας «Once Upon A Time In Hollywood». Το μοντάζ τελικά ολοκληρώθηκε εγκαίρως και το Φεστιβάλ με επίσημη ανακοίνωση πρόσθεσε στο διαγωνιστικό την ταινία με τους Μπραντ Πιτ, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Αλ Πατσίνο και Μάργκοτ Ρόμπι.
REUTERS / ERIC GAILLARD
Οι Κάννες τίμησαν τον Ταραντίνο το 1994 με το Χρυσό Φοίνικα για την ταινία «Pulp Fiction».
Της τελευταίας στιγμής στο επίσημο διαγωνιστικό είναι και η συμμετοχή του Αμπντελατίφ Κεσίς με την ταινία «Mektoub, My Love: Intermezzo».
Το 72ο Φεστιβάλ των Καννών διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου και ανάμεσα στα ονόματα που θα κονταροχτυπηθούν στο φετινό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα είναι ο Τζιμ Τζάρμους, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, οι αδελφοί Νταρντέν, ο Τέρενς Μάλικ και ο Κεν Λόουτς, ενώ στην Κριτική Επιτροπή θα βρίσκεται ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος



Ετικέτες ,